Duminici de vara scary, la Warner TV
8/8139
calendar_month 05 Aug 2022, 09:50

Serile de duminica din luna august la Warner TV sunt dedicate fanilor filmelor horror, iar productii de gen devenite cult vor fi difuzate de la ora 22:00.
În program sunt incluse doua lungmetraje regizate de John Carpenter, cineast emblematic pentru filmele de groaza.
Lungmetrajul horror SF „Ei traiesc/ They Live” va fi difuzat pe 14 august. Filmul lui John Carpenter din 1988 este bazat pe povestirea „Eight O’Clock in the Morning” a lui Ray Nelson.
Cu Roddy Piper, Keith David si Meg Foster în distributie, filmul urmareste un pierde-vara care descopera, cu ajutorul unor ochelari speciali, ca lumea este condusa de extraterestri. Ei îsi ascund înfatisarea reala si, cu mesaje subliminale transmise prin intermediul media, manipuleaza oamenii sa consume, sa se înmulteasca si sa se conformeze.
„They Live” se bucura acum de statutul de film cult, iar partea de aproximativ sase minute în care protagonistii se confrunta pe o strada a fost deseori inclusa în liste cu cele mai bune scene de bataie din toate timpurile.
„Christine - Masina ucigasa” va putea fi vizionat pe 28 august. În filmul din 1983, John Carpenter pune accent pe transformarea pe care o sufera un tânar dupa ce cumpara o masina cu o minte diabolica. Masina ciudata face ca firea lui se sa schimbe pentru a îi reflecta gândurile malefice.
Scenariul este bazat pe romanul omonim al lui Stephen King, iar din distributie fac parte Keith Gordon, John Stockwell, Alexandra Paul, Harry Dean Stanton si Robert Prosky.
John Carpenter (n. 1948) este scenarist si regizor american, cu o cariera de cinci decenii, în care a creat filme horror precum „Halloween”, „The Fog” si „The Thing”, dar si science-fiction ca „Escape from New York” si „Starman”.
În 2019, pentru întreaga sa activitate, a fost recompensat cu trofeul onorific Carrosse d'Or al Quinzaine de Réalisateurs, program paralel Festivalului de Film de la Cannes. Astfel de distinctii i-au fost acordate si din partea unor festivaluri de gen, precum Sitges, dar si din partea Academy of Science Fiction, Fantasy & Horror Films.Sondaj

Care credeti ca este cel mai asteptat film din 2024?