Drumul spre Paris 2024 aduce continut nou si exclusiv la Eurosport, pentru a celebra "Un an de visare"
3/35117
calendar_month 25 Iul 2023, 13:50


La aproape sase ani dupa ce capitala Frantei a fost desemnata gazda, incepe numaratoarea inversa pana la Jocurile Olimpice Paris 2024! Eurosport, detinatorul drepturilor de difuzare a Jocurilor Olimpice in Romania, sarbatoreste cu programe exclusive si originale pe 26 iulie. Thierry Henry, castigatorul Cupei Mondiale FIFA, este naratorul documentarului Paris, La Vie Sportive, care prezinta 100 de ani de povesti din sport ale Parisului. Cea mai rapida femeie din istoria Marii Britanii, Dina Asher-Smith, este ambasador olimpic. Drumul spre Paris 2024 aduce continut nou si exclusiv la Eurosport, pentru a celebra „Un an de visare”.

Pe 26 iulie, Eurosport difuzeaza programe speciale, sarbatorind numaratoarea inversa pana la intoarcerea Jocurilor Olimpice in Europa, pentru prima oara de la Londra 2012.

Paris, La Vie Sportive

Eurosport va aduce, in premiera, documentarul Paris, La vie Sportive, care va vorbi despre relatia unica a Parisului cu sportul in cei 100 de ani de cand a gazduit ultima data Jocurile Olimpice, in 1924. Documentarul, care are doua episoade, este narat de legendarul Thierry Henry, castigator al Cupei Mondiale FIFA 1998 si al UEFA Euro 2000. Programul are, de asemenea, interviuri cu unii dintre cei mai distinsi sportivi din diferite sporturi olimpice. Printre acestia se numara coechipierii lui Henry la Cupa Mondiala si la Euro, Emmanuel Petit si Marcel Desailly, precum si legendele tenisului Mats Wilander, de sapte ori campion de Grand Slam la simplu masculin, si ultimul francez care a castigat titlul de simplu la Roland-Garros, Yannick Noah, dar si Eddy Merckx, de cinci ori castigator al Turului Frantei.

Thierry Henry spune: "Cel mai important lucru pe care-l aduce un eveniment major sau un turneu important in tara ta este bucuria oamenilor, dar si dorinta de a practica un sport. Prin sport, Parisul a reusit sa se ridice, sa respire din nou si sa vada lumina de la capatul tunelului. Cred ca acest lucru este foarte important. Jocurile Olimpice aduc speranta. Sper ca se poate vedea acest lucru si ca o sa reiasa bine din documentar."

Paris, la Vie Sportive, va fi la Eurosport 1, pe 26 iulie de la ora 21:30

Scott Young, SVP Content and Production la Warner Bros. Discovery Sports Europe, a declarat: "Este un eveniment important pentru noi si pentru toti fanii sportului, iar aici nu vorbesc despre cele 17 zile de anul viitor, ci de calatoria de 12 luni pana vara viitoare. Vom incepe cu o selectie grozava de continut, care ne propunem sa entuziasmeze de acum si pana la startul Jocurilor Olimpice de la Paris. Este vorba despre a-i duce pe cei care ne urmaresc intr-o calatorie care sa-i conecteze cu spiritul olimpic. Iar apoi vom trece la urmatorul pas, acoperind rolul nostru de a spune povestea Jocurilor Olimpice si a atletilor care se lupta pentru a-si indeplini visul. Daca va plac Jocurile Olimpice, puteti vedea fiecare minut din fiecare sport care este acoperit in cele 20 de limbi si aproape 50 de tari din Europa in care transmitem la Eurosport si in aplicatia Eurosport. 33 de sporturi si 321 de evenimente de medaliere for fi in direct pe platformele noastre. Stim ca, la fiecare patru ani, Jocurile Olimpice atrag noi fani ai sportului, carora le vom aduce o experienta cu adevarat unica. Abia asteptam sa va facem curiosi si sa crestem nerabdarea de a urmari evenimentul de acum si pana la ceremonia de deschidere de la Paris, peste 365 de zile."

Inainte de premiera documentarului Paris, La Vie Sportive, Radzi Chinyanganya, gazda Eurosport, va prezenta o emisiune speciala intitulata "Un an de visare", in care va vizita cateva dintre reperele emblematice ale Parisului pentru a intervieva invitati speciali. Printre acestia se numara Tony Estanguet, presedintele Jocurilor Olimpice Paris 2024, Teddy Riner, de cinci ori medaliat olimpic la judo, Matthias Dandois, de noua ori campion mondial la BMX, si Ysaora Thibus, medaliata olimpica la scrima. Emisiunea "Un an de visare" va fi la Eurosport 1 pe 26 iulie, de la ora 21:00.In plus, Eurosport 1 va aduce si continut dedicat profilurilor diversilor sportivi, in emisiunea Olimpicii (The Olympians) tot pe 26 iulie, de la ora 23:30.

In drumul spre Paris 2024, Eurosport a pregatit numeroase programe speciale, care vor entuziasma fanii sportului pe masura ce cel mai mare spectacol de pe Pamant se apropie.

Dina Asher-Smith se alatura Eurosport in noul rol de ambasador Paris 2024

Dina Asher-Smith, din echipa Marii Britanii, are deja doua medalii olimpice in palmares si va incerca sa obtina aurul la Paris anul viitor. Cea mai rapida femeie britanica din toate timpurile la 100m si 200m se va alatura echipei Eurosport in calitate de ambasador olimpic in perioada premergatoare Jocurilor Olimpice Paris 2024.

Dina Asher-Smith a declarat: "Noul meu rol va fi acela de a-i face pe toti sa stie cat de incredibil va fi Parisul si de a-i incuraja sa urmareasca spectacolul la Eurosport. Voi aduce o energie buna si entuziasm si imi doresc ca toti telespectatorii si toata lumea de acasa sa fie foarte entuziasmata de Jocurile Olimpice."