Documentarul "Speranta" - o productie Max Original regionala captivanta, este pe platforma de streaming Max
3/37040
calendar_month 05 Iul 2024, 20:00


Platforma de streaming Max aduce documentarul „Speranta” ("The One with the Hope"), o productie Max Original poloneza remarcabila care prezinta viata si misiunea activistei daneze Anja Ringgren Lovén. Filmul documentar ofera o perspectiva unica asupra unei femei care si-a dedicat viata salvarii copiilor vulnerabili din Nigeria.

Regizat de talentata Ewa Marcinowska si prezentat de celebra jurnalista si activista poloneza Martyna Wojciechowska, documentarul combina imagini de arhiva cu interviuri captivante, prezentand povestea extraordinara a lui Lovén si impactul sau in Africa de Vest.

Anja Ringgren Lovén a captat atentia publicului in 2015, cand a fost fotografiata oferind apa unui baietel nigerian de 2 ani, pe care l-a numit Hope. Copilul fusese abandonat si era pe punctul de a muri, victima a acuzatiilor de vrajitorie - o practica intalnita in anumite comunitati nigeriene. Acest moment crucial a marcat inceputul unei calatorii remarcabile pentru Anja, sotul ei David si micutul Hope.

Documentarul „Speranta” prezinta in detaliu munca neobosita a lui Lovén ca fondatoare a organizatiei "Land of Hope". Acest refugiu, unul dintre cele mai mari din Africa de Vest, ofera un camin sigur pentru peste 90 de copii care au fost victimele unor abuzuri similare.

Documentarul vorbeste despre situatia acuzatiilor de vrajitorie in Nigeria, o practica ce afecteaza dramatic vietile multor copii. In contextul greutatilor financiare si al lipsei de educatie, aceste acuzatii servesc adesea drept pretext pentru reducerea numarului de persoane dependente in familii, ducand la abuzuri severe, abandon si chiar moartea copiilor nevinovati.

Un moment deosebit de emotionant al documentarului este intalnirea facilitata de Martyna Wojciechowska intre Hope, acum in varsta de 10 ani, si mama sa biologica. Aceasta scenailustreaza complexitatea situatiilor cu care se confrunta Lovén si echipa sa in fiecare zi, precum si impactul muncii lor asupra vietilor copiilor si ale familiilor acestora.

Martyna Wojciechowska, una dintre cele mai respectate personalitati din Polonia si fondatoarea Fundatiei UNAWEZA, aduce o contributie semnificativa documentarului. Experienta sa vasta in jurnalism si activismul social se imbina perfect cu empatia si expertiza regizoarei Ewa Marcinowska, cunoscuta pentru realizarea filmelor care inspira schimbari sociale pozitive.

„Speranta” nu este doar un documentar, ci si o sursa de inspiratie. Prin prezentarea muncii Anjei Ringgren Lovén si a impactului "Land of Hope", filmul incurajeaza spectatorii sa descopere aceasta poveste captivanta despre curaj, speranta si schimbare sociala, disponibila acum pe platforma de streaming Max.Sondaj

Care credeti ca este cel mai asteptat film din 2024?