hit.ro  »  Multimedia  »  TV  »  Documentarul romanesc Sotul meu musulman este pe HBO Max

Documentarul romanesc Sotul meu musulman este pe HBO Max

calendar_month 27 Oct 2023, 15:23


Daniel, un barbat care s-a convertit la Islam, se casatoreste cu Alexandra, o tanara care locuieste in acelasi oras cu el, in Cluj-Napoca. In drumul lor catre fericire si liniste sufleteasca, cei doi trebuie sa isi gaseasca din nou credinta in sine si in celalalt, in ciuda tuturor prejudecatilor pe care le intampina.

Sotul meu musulman (My Muslim Husband) este un nou documentar Max Original de productie locala. Incepand de astazi, 27 octombrie, poate fi urmarit pe HBO Max! Alexandra se casatoreste cu Daniel, un tanar roman convertit la islam. Ea crede ca deschiderea de a invata despre o cultura diferita va permite noii sale familii sa isi gaseasca fericirea si armonia. Dar tanarul cuplu va trebui sa se confrunte nu doar cu discriminarea religioasa a societatii, ci si cu alte prejudecati. Alexandra si Daniel trebuie sa lupte unul pentru celalalt si pentru relatia lor, chiar daca asta inseamna sa lase in urma vechiul sine sau sa excluda anumite persoane din viata lor.

“In documentarul Sotul meu musulman, Daniel si Alexandra ne lasa sa patrundem in relatia lor. Suntem martorii diverselor probleme in cuplu, in familie, dar si a luptei pe care ei o au cu prejudecatile si diferentele culturale. Este o poveste locala si, cu atat mai mult, este produsa de niste tineri la inceput de drum, care au avut curajul ca prima lor productie de lung metraj sa fie atat de personala. HBO Max promoveaza continutul cu relevanta locala si sustinem comunitatea de producatori, indiferent ca sunt incepatori sau cu experienta. Ne bucuram ca putem aduce inca un documentar pentru publicul din Romania si nu numai!”, spune Hanka Kastelicova, VP and Executive Producer Documentaries la Warner Bros. Discovery.

“Atunci cand l-am cunoscut pe Daniel, relatia noastra a venit la pachet cu acest film, la care el lucra deja. Ma bucuram pentru el, ca face asta. Insa nu mi-am dat seama ca ideea lui initiala se va schimba si ca subiectul principal vom deveni noi. La scurt timp, camera de filmat s-a intors catre noi si, pe parcursul celor sase ani cat am filmat, a devenit pur si simplu un obiect de decor in casa. Nici nu stiam cand e pornita. Cu asta a venit o noua provocare: foarte multe ore filmate, din care a trebuit sa facem o selectie. Fiecare moment filmat, fiecare cearta a nascut alta. Pentru ca ne uitam la noi si porneam aceleasi discutii de la zero, asa ca a trebuit sa invatam sa ne detasam de povestea noastra si sa ne uitam pe cat de obiectiv am putut. A fost o adevarata aventura si ne bucuram ca acum putem sa ne spunem povestea asa cum e ea, cu bune si cu mai putin bune.”, spune Alexandra Barnuti.

“In primii sase ani ai relatiei noastre, cat am si filmat documentarul, totul a fost ca un proces de invatare continua. Ne cunosteam si invatam cum sa ne raportam unul la celalalt, la familii, la religie, la pasiuni, la preferinte, la prejudecati. Ne-am lovit de multe obstacole, dar, cel mai important, am stiut intotdeauna cum sa revenim unul la celalalt. Asta ne-a tinut impreuna. Asta ne tine, in continuare, impreuna. Sper ca acest documentar sa poata deschide o punte de discutie pe diverse teme, de la relatii la culturi si credinte.”, spune Daniel Barnuti.

Sotul meu musulman este un documentar Max Original. A fost produs in 2023 de Two Doc, HBO Max si Avanpost, iar Daniel si Alexandra Barnuti sunt co-producatori. A fost filmat in Romania, Arabia Saudita, Iordan si Qatar.

 

Sondaj

Ce marca de telefon considerati ca e cea mai buna la ora actuala?