Ce sa urmaresti la Film Now in februarie 2024
3/36039
calendar_month 31 Ian 2024, 18:25


In februarie, Film Now devine scena unde actori de renume se reunesc pentru a da viata unor povesti fascinante, inspirate din realitate sau desprinse din paginile unor romane de succes.

Cinefilii sunt invitati sa exploreze complexitatea fiintei umane pentru a descoperi iubirea, in diversitatea formelor sale: dragostea pentru glorie si putere, pasiunea adolescentina, profunzimea iubirii mature sau devotamentul neconditionat fata de semeni si spiritualitate.

Luni, 5 februarie, de la ora 20:00, Film Now patrunde in culisele Casei Albe pentru o incursiune tulburatoare in viata si cariera lui Dick Cheney, vicepresedinte in administratia lui George W.Bush. Dupa scenariul si in regia lui Adam McKay, filmul biografic Vicele/ VICE (2018), este un portret satiric si controverat al lui Dick Cheney, un personaj cu o influenta cruciala asupra politicii americane si conturarii unei noi ordini mondiale, in special in timpul razboiului din Irak, cu consecinte resimtite si in prezent. Prin strategii de negociere si manipulare, Cheney, interpretat magistral de Christian Bale, parcurge un traseu impresionant si evolueaza de la pozitia de intern in Congres la statutul de cel mai puternic vicepresedinte din istoria Statelor Unite ale Americii. Pentru a accede la cea mai inalta treapta politica, este dispus sa sacrifice totul, de la familie si prieteni pana la incredere si principii democratice. In distributie ii regasim pe Steve Carell in rolul lui Donald Rumsfeld, Amy Adams in postura sotiei ambitioase a lui Dick Cheney si Sam Rockwell in interpretarea lui George W.Bush.

Film Now celebreaza iubirea cu ecranizarea bestseller-ului New York Times, Zi dupa zi/ Every Day (2018), scris de David Levithan, vineri, 16 februarie, de la ora 20:00. Povestea de dragoste atipica ii aduce in prim-plan pe Rhiannon, o adolescenta de 16 ani, si A, o entitate misterioasa, care ocupa involuntar si inevitabil in fiecare zi corpul altcuiva. Prima lor intalnire are loc cand A se trezeste in corpul lui Justin, iubitul lui Rhiannon, langa care aceasta se simte neglijata si neimplinita. Simtind o legatura incredibil de puternica intre ei, A decide sa ii destainuie secretul sau. Impreuna hotarasc sa se regaseasca dupa fiecare 24 de ore, chiar daca Rhiannon nu va cunoaste identitatea lui A din ziua urmatoare. Filmul dezvaluie implicatiile unei iubiri neconventionale care depaseste barierele fizice si sociale si demostreaza ca dragostea transcende orice limita.

Orice, oriunde, oricand/ Everything Everywhere All at Once (2022) este regalul serii de joi, 22 februarie, incepand cu ora 21:45, la Film Now, un science-fiction care impleteste intr-un mod original elemente de fantezie, comedie suprarealista, arte martiale si animatie, sub bagheta regizorala a talentatilor Dan Kwan si Daniel Scheinert. Evelyn Wang, o imigranta chineza, de varsta mijlocie, se confrunta nu doar cu o relatie tensionata in familie, dar si cu probleme fiscale serioase. Eroina porneste intr-o aventura neobisnuita in care trebuie sa isi canalizeze noile puteri pentru a infrunta pericolele imprevizibile din diferite universuri alternative, conectandu-se la alte vieti pe care le-ar fi putut trai, pentru a salva lumea. In cadrul celei de-a 95-a editii a Premiilor Academiei Americane de Film, productia a primit 7 premii Oscar din 11 nominalizari, la categoriile film, regizor, actrita principala (Michelle Yeoh), actori secundari in rol feminin (Jamie Lee Curtis) si masculin (Ke Huy Quan), scenariu original si montaj.Franciza After revine cu filmul romantic Dupa ce ne-am certat/ After We Collided (2020), adaptarea cinematografica a celui de-al doilea bestseller din cunoscuta serie scrisa de Anna Todd. Regizat de Roger Kumble, pelicula se concentreaza pe continuarea povestii complicate si tumultoase dintre Tessa Young (Josephine Langford) si Hardin Scott (Hero Fiennes Tiffin). Dupa ce afla ca idila lor a inceput in urma unui pariu, Tessa se desparte de Hardin si obtine stagiul mult visat la editura Vance Publishing Company. In scurt timp este remarcata de colegul sau, Trevor (Dylan Spouse), care pare a fi un partener mult mai potrivit pentru ea decat Hardin. Insa Hardin nu renunta usor, incearca sa repare relatia si sa ii demonstreze ca o iubeste cu adevarat. Secretele si intrigile continua sa isi faca loc in viata lor, intr-o succesiune de momente intense si neasteptate. Film Now va asteapta sa descoperiti intreaga poveste sambata, 24 februarie, de la ora 20:00.

Nevoit sa isi incheie cariera de boxer amator din cauza unei accidentari, Stuart Long (Mark Wahlberg) se muta in Los Angeles, in cautare de bani si faima, visand la o cariera de actor. O intalneste pe Carmen (Teresa Ruiz), o profesoara de scoala duminicala, imuna la farmecul sau de baiat rau. Hotarat sa o cucereasca, agnosticul Stu incepe sa mearga la biserica. Un accident grav de motocicleta il convinge ca poate folosi a doua sansa pentru a se transforma intr-un om plin de compasiune si a-si urma adevarata vocatie, cea de preot catolic. Regizat de Rosalind Ross si avandu-i in distributie pe Mel Gibson, Jackie Weaver si Teresa Ruiz, filmul biografic Parintele Stu/ Father Stu (2022) este pe Film Now luni, 26 februarie, incepand cu ora 20:00.

# Vicele

VICE/ 2018

Luni, 05 februarie, la 20:00

Regia: Adam McKay 

Cu: Christian Bale, Amy Adams, Steve Carell, Sam Rockwell, Eddie Marsan, Jesse Plemons, Justin Kirk, Lily Rabe, LisaGay Hamilton, Tyler Perry

---

# Zi dupa zi

EVERY DAY/ 2018

Vineri, 16 februarie, la 20:00

Regia: Michael Sucsy 

Cu: Angourie Rice, Debby Ryan, Justice Smith, Maria Bello, Owen Teague

--- 

# Orice, oriunde, oricand

EVERYTHING EVERYWHERE ALL AT ONCE/ 2022

Joi, 22 februarie, la 21:45

Regia: Daniel Kwan, Daniel Scheinert 

Cu: Michelle Yeoh, Jamie Lee Curtis, Ke Huy Quan, Stephanie Hsu

--- 

# Dupa ce ne-am certat

AFTER WE COLLIDED/ 2020

Sambata, 24 februarie, la 20:00

Regia: Roger Kumble 

Cu: Josephine Langford, Dylan Sprouse, Hero Fiennes Tiffin, Selma Blair

--- 

# Parintele Stu

FATHER STU/2022

Luni, 26 februarie, la 20:00

Regia: Rosalind Ross 

Cu: Mark Wahlberg, Jacki Weaver, Mel Gibson, Teresa Ruiz