Care sunt cele mai cunoscute servicii de streaming din lume si care din ele sunt disponibile in Romania
3/34981
calendar_month 14 Iun 2023, 16:30

Un serviciu de streaming este o platforma digitala care permite utilizatorilor sa acceseze si sa vizualizeze continut multimedia (cum ar fi filme, emisiuni TV, seriale, muzica etc.) direct prin internet. Aceste servicii transmit continutul in timp real, fara a necesita descarcarea sau stocarea prealabila a fisierelor pe dispozitivul utilizatorului.

Prin intermediul unui serviciu de streaming, utilizatorii pot accesa o biblioteca vasta de continut, care poate fi redat imediat pe dispozitivele lor, cum ar fi computere, telefoane mobile, tablete sau televizoare inteligente. Aceste servicii permit de obicei abonamentul la o varietate de pachete si ofera optiuni flexibile de vizionare, cum ar fi redarea in timp real, pauza, derularea inainte sau inapoi si crearea de liste de redare personalizate.

Cele mai cunoscute servicii de streaming din lume sunt:


Netflix: Netflix este cel mai popular serviciu de streaming la nivel global si ofera o gama variata de filme, seriale TV si continut original. Este disponibil si in Romania.

Amazon Prime Video: Amazon Prime Video este o platforma de streaming oferita de Amazon si contine o selectie vasta de filme, seriale TV si continut original. Este disponibil si in Romania.

Disney+: Disney+ este serviciul de streaming al companiei Disney, care include filme, seriale TV si documentare din universul Disney, Marvel, Star Wars si Pixar. Este disponibil si in Romania.

HBO Max: HBO Max este un serviciu de streaming care combina continutul de la HBO, Warner Bros., DC, Cartoon Network cu productii originale si alte filme si seriale. Este detinut de Warner Bros. Discovery. Este disponibil si in Romania.

Hulu: Hulu este un serviciu de streaming cu abonament care ofera continut TV si filme. Din pacate, Hulu nu este disponibil in Romania. Daca ai Disney+ atunci ai acces la majoritatea productiilor originale Hulu.

Apple TV+: Apple TV+ este serviciul de streaming al companiei Apple, care ofera continut original, inclusiv seriale, filme si documentare. Este disponibil si in Romania.

YouTube Premium: YouTube Premium este o versiune platita a platformei YouTube care permite utilizatorilor sa se bucure de continut fara anunturi publicitare si sa descarce videoclipurile pentru a le viziona offline. Este disponibil si in Romania.

SkyShowtime: O colaborare intre studiourile de film Universal Pictures si Paramount cu televiziunea britanica Sky detinuta de Comcast, SkyShowtime a fost lansata in data de 14 februarie in Albania, Cehia, Ungaria, Kosovo, Macedonia de Nord, Polonia, Romania si Slovacia.

Acestea sunt doar cateva dintre cele mai cunoscute servicii de streaming la nivel global. In plus fata de acestea, exista si alte servicii mai mici sau regionale care pot fi disponibile in Romania.