YouTube va introduce reclamele "Pause Ads"
3/37625
calendar_month 23 Sep 2024, 11:25

YouTube a experimentat de curand un nou tip de reclama numit „Pause Ads”, care a starnit nemultumiri in randul multor utilizatori. Aceasta initiativa face parte dintr-un plan mai larg al platformei de a diversifica modurile de afisare a reclamelor, probabil in incercarea de a convinge utilizatorii sa opteze pentru abonamentul Premium, care ofera vizionare fara intreruperi publicitare.

Cum functioneaza „Pause Ads”?

Acest tip de reclame apare atunci cand utilizatorul pune pauza unui videoclip, spre deosebire de reclamele obisnuite care se afiseaza inainte sau in timpul vizionarii. Pe versiunea web, reclamele apar in partea dreapta a ecranului, iar in aplicatia mobila sunt plasate deasupra sectiunii de comentarii. Acestea pot fi fie videoclipuri scurte care ruleaza in bucla, fie imagini statice, si pot fi inchise cu usurinta printr-un click pe simbolul „X”.

Desi YouTube sustine ca aceasta abordare a fost bine primita in randul celor din industria publicitatii, potrivit gadgets360.com reactiile utilizatorilor au fost mult mai rezervate. Pe diverse platforme de social media, multi au criticat aceasta schimbare, considerand ca „Pause Ads” degradeaza experienta lor de vizionare.

YouTube argumenteaza ca aceste reclame sunt mai putin intruzive decat cele obisnuite, deoarece nu intrerup complet vizionarea. In teorie, acest lucru ar putea fi un avantaj, insa in practica, utilizatorii se confrunta cu o incarcatura publicitara suplimentara, care se adauga la reclamele deja existente.

Totodata, platforma sugereaza ca „Pause Ads” ar putea motiva utilizatorii sa adopte abonamentul Premium, care elimina complet reclamele. Totusi, multi considera ca aceasta strategie nu reprezinta o incurajare, ci mai degraba o forma indirecta de presiune pentru a plati pentru o experienta fara reclame.

Pe de alta parte, trebuie sa intelegem si perspectiva YouTube: la fel ca Facebook si alte platforme similare, incearca sa-si asigure fluxuri de venituri. Sigur, nu vorbim despre supravietuire, ci despre maximizarea profitului, ceea ce ramane obiectivul principal.



Sondaj

Ce cadou ti-ar placea sa primesti?