hit.ro  »  Multimedia  »  Social Media  »  Top 4 activitati potrivite atunci cand vrei sa iei o pauza de la social media

Top 4 activitati potrivite atunci cand vrei sa iei o pauza de la social media

calendar_month 24 Feb 2024, 15:55


Ne-am obisnuit deja ca retelele de socializare sa fie parte din viata noastra. Unii chiar depindem de social media pentru a ne informa, pentru divertisment sau chiar pentru a ne face treaba. Odata la ceva timp insa, o pauza este binevenita pentru a schimba putin ritmul rapid in care se desfasoara toata activitatea online. De aceea, solutia este sa punem deoparte telefonul pentru cateva ore si sa cautam alte activitati care sa ne ocupe mintea. Iata cateva idei cu ajutorul carora sa te mentii ocupat, departe de fluxurile in continua schimbare.

Curatenie

Se spune ca o casa curata si ordonata are o influenta pozitiva si linistitoare asupra mintii. Modul in care se ordonează gandurile atunci cand suntem prinsi in procesul curateniei, face din această activitate un foarte bun antrenament al concentrarii. In plus, te tine departe de social media pentru o perioada si are efecte benefice clare - un spatiu curat si ordonat da si o stare generala de bine.
 
Nu subestima utilitatea unor prosoape hartie, care pot fi folosite la a curata aproape orice. Pe langa ele, orice alte accesorii care sa iti faca misiunea mai usoara si sa nu o transforme intr-o corvoada sunt binevenite, de la cozile extensibile pentru mop, pana la aparatele profesionale de curatat tapiterii.

Decluttering

Activitatea de decluttering se traduce mai simplu prin a scapa de lucrurile pe care nu le mai folosesti. Fie ca nu mai sunt in conditii bune, fie ca nu mai au o utilitate actuala, lucrurile au tendinta sa ramana prin sertare sau dulapuri, depozitate si uitate, mult mai mult timp decat ar fi necesar.
 
Partea cea mai complicata se dovedeste a fi chiar cea in care trebuie sa renuntam la ele. Desi nu mai sunt utile si nici nu au mai fost folosite de luni sau ani de zile, mintea noastra are totusi o reticenta atunci cand vine momentul sa le aruncam. Daca te face sa te simti mai bine, doneaza lucrurile in stare buna cu increderea ca altor persoane le vor fi utile.

Rememorare

In colturile mai retrase ale caselor sau in zonele de depozitare gasim de multe ori cate o cutie cu un continut divers, colorat si cam dezordonat. Aceea este cutia cu amintiri, pastrata de unii dintre noi inca de cand eram mici. Aici sunt adunate cele mai simpatice amintiri, fotografii, bilete de tren, mici suveniruri sau alte dovezi ale unor momente speciale.
 
Acorda-ti suficient timp pentru a-ti aminti aceste momente si, eventual, a povesti si altora despre ele. Unele relatii depasesc proba timpului asa ca, dacă ti-ai amintit de cineva drag in timp ce redescopereai continutul cutiei, nu ezita sa dai un telefon cu simplul scop de a afla ce mai face si sa ii spui ca te-ai gândit la el/ea.

Deplasari scurte

Daca vrei sa te deconectezi timp de mai multe ore, poti alege chiar sa lasi telefonul acasa si sa pleci intr-o plimbare, la un picnic sau intr-o scurta aventura in natura. In caz ca lipsa telefonului te face sa te simti inconfortabil, deconectează-l de la internet si continua-ti relaxarea fara sunetul notificarilor. Poti alege, in schimb, sa faci cateva fotografii frumoase.
 
Astfel de pauze au rolul de a echilibra mintea agitata si de a sublinia faptul ca, uneori, ceea ce ni se pare extrem de urgent nu este in realitate chiar genul de prioritate zero. Prioritizarea echilibrului este uneori solutia zilelor incarcate si agitate.
 
Ar fi bine sa avem in vedere ca, uneori, retelele sociale ne ajuta, alteori, ne distrag atentia si reusesc sa ne faca sa pierdem notiunea timpului. Astfel, ar trebui sa facem cateva pauze rezonabile. In aceste pauze, pentru a nu avea tendinta sa ne asezam in fata ecranelor, putem sa avem activitati concrete, precum cele mentionate mai sus, in asa fel incat sa imbinam utilul cu placutul. In plus, nu zice nimeni ca nu avem voie sa ne laudam cu aceasta pauza de la retelele de socializare… tot pe social media. S-ar putea sa ne ofere inspiratie pentru alte momente petrecute offline.
 
sursa foto: Pixabay 

Sondaj

Ce jocuri vor avea cel mai mare succes anul acesta?