Sute de mii de gameri din Romania se strang duminica pentru a ajuta copiii mai putin norocosi sa aiba acces la educatie digitala
3/35785
calendar_month 15 Dec 2023, 15:30


Streamerii si comunitatile lor de sute de mii de gameri sprijina educatia copiilor de la Casa Buna in cadrul Gaming Marathon, ultimul mare eveniment de gaming online al anului, ce va avea loc duminica, 17 decembrie.

Casa Buna, ONG-ul creat de Valeriu Nicolae, are ca scop accesul copiilor din familii marginalizate la educatie, astfel ca timp de peste 15 ore, streamerii si partenerii evenimentului vor dona zeci de echipamente care sa-i ajute pe cei mici sa isi continue studiile. Gaming Marathon are loc pe www.gaming-marathon.ro, incepand cu ora 10.00.

Laptopurile, telefoanele mobile, monitoarele si alte multe dispozitive vor veni in sprijinul programului de gamificare al asociatiei, care rasplateste copiii cu dispozitive daca acestia participa la cat mai multe ore de curs si aduna cat mai multe puncte. Participantii la eveniment pot dona si ei direct pe site-ul asociatiei www.asociatiacasabuna.ro .

„Dedicam acest ultim mare eveniment de gaming din 2023 celor care si-ar dori sa aiba acces la educatie digitala. Vorbim despre copiii de la Casa Buna alaturi de care suntem la toate editiile de Craciun ale Gaming Marathon din ultimii ani. Si daca doar 20 de copii vor sti sa faca exercitii matematice, sa citeasca mai bine datorita ajutorului nostru, tot suntem fericiti.”, a precizat Tudor Daescu, co-organizator Gaming Marathon.

“Noi credem ca a face bine e molipsitor. Sunt multi oameni in jurul nostru care fac lucruri tare faine si fara de care noi am puteam face mult mai putin. De trei ani suntem ajutati de gamerii din Romania cu tot felul de minunatii pentru copiii cu care lucram noi. Copii care in mod normal nu ar putea niciodata sa aiba acces la tehnologia pe care ne-o dau ei. Maratonul pe care il organizeaza ei in fiecare an duce la donatii de dispozitive performante care ne ajuta sa motivam o buna parte din cei aproape 500 de copii din programul nostru. Multumim tare mult”, a declarat Valeriu Nicolae, initiatorul proiectului Casa Buna.

Cei peste 30 de streameri prezenti la maraton vor primi diverse challenge-uri si provocari din partea comunitatii, pe care vor incerca sa le depaseasca pentru ca donatiile catre asociatia Casa Buna sa se inmulteasca. Challenge-urile vor testa abilitatile streamerilor in jocuri precum Stumble Guys, Minecraft, Fortnite, FC 24, Counter-Strike 2, League of Legends, PUBG si multe altele.

In cadrul maraton-ului, streamerii din Good Gaming League, liga creatorilor care fac gaming pentru bine, se vor alatura acestei cauze. Antonia, Madalin, Gannicus, Alexa si Zasami vor trebui sa indeplineasca mai multe provocari pentru ca 100 de casti sa ajunga la copii, in acelasi timp incurajand comunitatile de gaming sa ia parte la initiativa.

Evenimentul cauta sa descopere nume noi in lumea streaming-ului si sa le sustina, asa ca streamerii consacrati din Gaming Marathon au pregatit cateva surprize celor la inceput de drum in aceasta cariera, pentru a-i motiva sa produca in continuare continut de gaming de calitate.

In cadrul campaniei #ShareYourPowerInMinecraft, Reddysh, Antonia Nuckle, Adrii, AlexaTV si iSilent vor intra in Minecraft si, alaturi de membrii comunitatilor lor vor demola, caramida cu caramida, structurile ce perpetueaza discriminarea la adresa fetelor in lumea gaming-ului. 

Mai multe detalii despre Gaming Marathon, line-up-ul complet si programul jocurilor se gasesc pe www.gaming-marathon.ro. 

Sondaj

Ce cadou ti-ar placea sa primesti?