Studioul romanesc Amber anunta lansarea Formula E: High Voltage
3/35386
calendar_month 20 Oct 2023, 15:40


Un joc de management de curse care utilizeaza blockchain eficient energetic

Studioul romanesc Amber a dezvoltat jocul Formula E: High Voltage, primul titlu oficial bazat pe Formula E din lume. Formula E: High Voltage, dezvoltat in parteneriat cu Animoca Brands, este un joc de management de curse care utilizeaza blockchainul eficient energetic, Flow, pentru a oferi fanilor si jucatorilor drepturi digitale asupra tuturor obiectelor detinute in joc, care sunt NFT-uri (tokenuri ne-fungibile). Formula E: High Voltage este accesibil pe aceasta adresa web https://FormulaEHighVoltage.com. Toti utilizatorii noi vor primi patru NFT-uri (doua masini si doi piloti), permitandu-le sa joace gratuit si sa preia controlul asupra propriului lor echipaj de curse.Trailer-ul Formula E: High Voltage: https://www.youtube.com/watch?v=NlQGp6XngcI

Formula E: High Voltage include elemente ale Campionatului Mondial ABB FIA Formula E, inclusiv traseele pline de adrenalina din centrul oraselor precum Roma, Berlin, New York si Londra. Jucatorii administreaza pregatirile pentru fiecare cursa alegand cele mai bune masini, cei mai potriviti piloti si abilitati speciale pentru a asigura performante optime in diverse conditii meteorologice, precum si in curse pe timp de zi sau de noapte.

Fiecare masina si pilot din Formula E: High Voltage este reprezentat in joc de un NFT cu  nivleuri diferite de raritate (comun, rar, epic, legendar - inclusiv vizualuri rare) cu o abilitate speciala extrasa dintr-un set de peste 100 de abilitati. Colectarea, antrenarea, modernizarea si gestionarea pilotilor, dar si a masinilor inainte, in timpul si dupa curse este esentiala pentru a construi un adevarat imperiu de curse in joc.

Actualul bolid de curse GEN3, cea mai rapida, cea mai usoara, cea mai puternica si eficienta masina de curse electrica de pe planeta, va fi disponibila si in joc. Jucatorii vor avea la dispozitie o selectie larga de masini si de piloti, atat creatii oficiale, cat si fanteziste, inclusiv actualul campion mondial ABB FIA Formula E din 2023, Jake Dennis, si masina lui, Andretti Porsche 99X Electric GEN3. 

Echipa Amber dedicata Formula E a lucrat aproape doi ani la acest proiect. In medie, 35 de specialisti Amber din Romania, Statele Unite, Hong Kong, Mexic, Taiwan si Canada, de la programatori pana la artisti, s-au reunit pentru a dezvolta acest joc inovator. Specialistii din Amber au creat colectia NFT Formula E Car folosind modele volumetrice din masinile din lumea reala, au pictat manual portretele soferilor reali pentru colectia Formula E Driver, iar pistele din lumea reala utilizate in joc se bazeaza pe cele mai recente circuite din orase precum New York, Dubai, Berlin si multe altele.

Marty Caplan, seful departamentului de inovatie la Amber, a declarat: "Ne mandrim cu faptul ca punem inovatia pe primul loc, motiv pentru care acest proiect a fost o potrivire excelenta pentru toate partile implicate. Formula E: High Voltage ne-a permis sa imbinam experienta noastra in dezvoltarea de jocuri, dar si curiozitatea si pasiunea pentru tehnologie in lumea Formula E si sa o combinam cu implicarea profunda a jocurilor colectabile descentralizate promovate de Animoca Brands."
Formula E: High Voltage face parte din ecosistemul REVV Motorsport, care include si jocurile blockchain dezvoltate pe baza licentelor MotoGP™ Ignition si MotoGP™ Guru, precum si titlurile originale REVV Racing si Torque Drift 2.Formula E: High Voltage functioneaza pe platforma Flow, un blockchain axat pe sustenabilitate si lider in eficienta energetica, pentru a oferi divertisment cu impact redus asupra mediului in metaversul deschis pentru jucatori din intreaga lume. Mecanismul de consens Proof-of-Stake al Flow este extrem de eficient: crearea unui NFT pe Flow necesita mai putina energie decat pentru a face o singura postare pe Instagram sau o cautare pe Google (sursa).

Infiintata pentru contracararea schimbarilor climatice prin accelerarea adoptarii vehiculelor electrice, Formula E este primul sport din lume certificat ca fiind neutru din punct de vedere al emisiilor de carbon inca de la infiintare. Formula E: High Voltage opereaza in cadrul unei strategii si angajamente de neutralitate din punct de vedere al emisiilor de carbon.

Cu mai multi producatori de automobile pe grila decat orice alta serie de curse, Formula E este recunoscuta ca un inovator cu un scop bine definit, lucrand indeaproape cu producatori de automobile globali si parteneri comerciali pentru a dezvolta tehnologii de mobilitate durabila care imbunatatesc performanta si eficienta autovehiculelor electrice de uz cotidian.

Kieran Holmes-Darby, directorul de jocuri video al Formula E, a declarat: "Jucatorii vor avea ocazia sa interactioneze cu Formula E si cursele noastre intr-un mod dinamic si nou. Suntem increzatori ca vor aprecia experienta de joc si vor fi mai dornici sa urmareasca echipele si pilotii care concureaza in campionat."

Will Griffiths, vicepresedintele diviziei de Strategie comerciala al Animoca Brands, a declarat: "Lansarea Formula E: High Voltage in parteneriat cu Formula E reprezinta un moment deosebit de important pentru noi. Atat fanii, cat si jucatorii vor fi captivati de emotia cursei si vor beneficia de avantajele adevarate ale proprietatii digitale aduse de tehnologiile NFT si blockchain."

Au fost puse in vanzare 8.500 de pachete NFT Solo si 9.000 de pachete NFT Team pe site-ul oficial al jocului,  https://FormulaEHighVoltage.com.

Pachetul NFT Solo (pret cuprins intre 20 si 30 de dolari) va include un NFT pentru o masina oficiala sau inventata ori un pilot oficial sau inventat. Pachetul NFT Team (pret cuprins intre 119 si 149 de dolari) contine doua NFT-uri pentru masini de Formula E oficiale sau inventate si doi piloti de Formula E oficiali sau inventati. Pachetele NFT Team contin  garantat un NFT cu o masina oficiala sau un pilot oficial cu raritate epica sau legendara. Cumparatorii vor avea nevoie de un portofel Blocto conectat la blockchainul Flow si vor putea achizitiona pachetele folosind tokenul REVV.