Sfaturi utile de sarbatori pentru a te bucura de jocurile video alaturi de intreaga familie
3/35722
calendar_month 11 Dec 2023, 14:55


Cunoaste regulile jocului!

RGDA lanseaza o campanie de informare pentru a incuraja comunicarea intre parinti si copii pe tema jocurilor video

In prag de sezon festiv, RGDA - Asociatia Dezvoltatorilor de Jocuri Video din Romania, vine in ajutorul parintilor preocupati de alegerea cadourilor nu doar dorite, dar si potrivite pentru copii, inclusiv jocuri video, console si gadget-uri de divertisment digital. Jocurile video nu sunt doar o sursa populara de distractie, ci si o oportunitate educationala si, mai important, un mod de conectare si socializare pentru intreaga familie. Prin intermediul campaniei "Regulile jocului", asociatia sprijina parintii pentru a avea o imagine clara despre ce joaca copiii lor, cu cine se joaca si cat timp se joaca.

Video 5 pasi pentru parinti pentru a ajuta copiii sa aiba o experienta de joc placuta”In perioada sarbatorilor de iarna, copiii isi exprima foarte vocal dorintele legate de achizitionarea unei console, al unui nou joc video sau monede virtuale pentru jocuri precum Fortnite. Le recomandam parintilor sa aloce cateva minute pentru a configura consola sau telefonul achizitionat, stabilind limite de timp, varsta si alte restrictii esentiale inainte de a le oferi copiilor lor. Este important sa afle mai multe detalii despre jocurile dorite de copii si sa evalueze daca sunt potrivite pentru varsta acestora si totodata, sa inteleaga ce pot achizitiona copiii cu monedele virtuale din jocuri si cum functioneaza acest sistem,’’ a declarat Andreea Medvedovici Per, Director Executiv al RGDA. ”Pe baza instrumentelor dezvoltate de industria de jocuri, inclusiv producatorii de hardware, magazinele online si chiar publisherii jocurilor preferate ale copiilor, am elaborat un ghid practic pentru a oferi sprijin parintilor. Sfaturile noastre prezinta beneficiile controlului parental si faciliteaza comunicarea intre parinti si copii, pentru ca acestia sa construiasca impreuna o relatie sanatoasa cu jocurile video.”   

Informatiile au fost grupate si prezentate intr-un mod cat mai accesibil pe pagina https://desprejocurivideo.ro/regulile-jocului, unde cei interesati vor descoperi detalii importante despre sistemul de clasificare de varsta PEGI si despre controlul parental. 

Ghidul intocmit de RGDA reprezinta cel mai bun punct de pornire pentru parintii care se imbarca in calatoria de a descoperi efectele benefice ale jocurilor video asupra relatiei cu copiii lor. Urmand cele cinci sfaturi simple ei se pot asigura ca cei mici se bucura in siguranta de jocurile lor preferate. Ghidul le recomanda parintilor:

1.    Descarcarea aplicatiei PEGI pentru verificarea clasificarii de varsta a jocurilor

2.    Utilizarea controlului parental pe dispozitivele folosite de copii

3.    Setarea unor limite sanatoase prin discutii directe cu cei mici

4.    Participarea intregii familii la sesiunile de joc 

5.    Descoperirea beneficiilor pe care jocurile video le pot aduce in relatia parinte - copil si in dezvoltarea acestora

Universul jocurilor video poate fi, adeseori, o cu totul alta lume decat cea a parintilor sau decat cea inteleasa de acestia. In acelasi timp, acesta poate fi si un prilej ideal de a reuni familia si de a petrece timp de calitate impreuna. Jocurile pot ajuta parintii sa se apropie de universul copiilor, creand astfel o relatie mai puternica si mai intelegatoare cu ei.De asemenea, modalitatile prin care jocurile video pot sa influenteze capacitatile mentale, dar si motorii ale copiilor sunt nenumarate, reconfirmand faptul ca folosite cu masura aceste produse de divertisment digital sunt un aliat in dezvoltarea celor tineri. In plus, multe jocuri video din zilele noastre includ continut educativ si pot fi o resursa pretioasa in rafinarea abilitatilor sociale ale copiilor.

Accesand resursele disponibile pe pagina https://desprejocurivideo.ro/, parintii vor putea face o alegere corecta, informata si potrivita varstei celor mici si se pot asigura ca totul este deja pregatit pentru momentul cand copiii lor vor descoperi cadourile sub brad. Respectand sfaturile ghidului, familia va putea petrece momente de neuitat impreuna, iar parintii vor avea certitudinea ca cei mici sunt in siguranta si cand se bucura de jocurile video pe cont propriu. Sondaj

Care credeti ca este cel mai asteptat film din 2024?