Nexus Gaming este prima echipa din Romania care s-a calificat vreodata la Regional Major Ranking
3/35982
calendar_month 24 Ian 2024, 11:20   visibility 1574


Momentul este istoric pentru esports-ul romanesc, deoarece Nexus Gaming este prima echipa din Romania care s-a calificat vreodata la Regional Major Ranking, cea mai mare competitie de esports de Counter-Strike din lume. 

RMR este etapa premergatoare a PGL Major din 2024, cu premii totale de 1,25 milioane de dolari

Nexus Gaming, cea mai titrata organizatie romaneasca de sporturi electronice, a obtinut o performanta remarcabila, calificandu-se in etapa RMR Europeana (Regional Major Ranking) a celui mai important eveniment de esports dedicat Counter-Strike, PGL Major Copenhagen 2024.

Aceasta este prima competitie Major din 2024, aducand impreuna cele mai bune 24 de echipe de Counter-Strike din lume, in perioada 17-31 martie, la Copenhaga.

Echipa compusa din Catalin „BTN” STANESCU, Adrian „XELLOW” GUTA, Cosmin „ragga” TEODORESCU, Alexandru „s0und” STEFAN si Ersin „ERSIN” CHIRIAC a reusit sa scrie istorie in lumea sporturilor electronice din Romania, unde au intalnit echipe extrem de valoroase in etapa Closed Qualifier.

Dupa ce au eliminat BIG, una din cele mai bune echipe din lume si ocupanta locului 14, cei de la Nexus au obtinut calificarea la RMR dupa victoria cu mult mai titrata echipa estoniana sYnck. In urma acestui rezultat, Nexus a urcat in clasamentul HLTV de pe pozitia 181, pe pozitia 52.

"Este cu adevarat incredibil sa vedem cum o echipa din Romania, cu un buget de doua sute de mii de euro se pregateste sa se lupte cu cluburi de talie mondiala, precum Vitality, evaluat la 200 de milioane de dolari sau Heroic, echipa ce, doar in ultimii doi ani, a castigat 1 milion de dolari la competitiile de Counter-Strike. Daca este sa vorbim in termeni fotbalistici, acest Major este echivalentul unei combinatii intre UEFA Champions League si Campionatul Mondial de Fotbal la Counter-Strike. Suntem mandri sa fim pionieri in acest drum, iar succesul nostru este o victorie pentru intreaga comunitate romaneasca de esports,"a declarat Octav ”ang” Cretu, CEO Nexus Gaming.

Calificarea Nexus Gaming la RMR este un moment istoric, deoarece pana acum nicio alta echipa romaneasca nu a reusit sa ajunga la un eveniment atat de important.

Jucatori profesionisti romani precum Laurentiu „lauNX” TAELEA sau Mihai „iM” IVAN, au participat la mai multe competitii Major, insa niciodata ca parte a unei echipe romanesti. 

Urmatoarea faza a PGL CS2 Major Copenhagen 2024, Europe RMR B, va avea loc in perioada 19 – 22 februarie 2024, la Bucuresti.

Nexus vor avea un meci extrem de dificil impotriva echipei Astralis. Ani intregi, danezii de la Astralis au dominat scena de Counter-Strike, castigand nu mai putin de 3 Major-uri consecutive si 4 in total.

Din grupa in care a fost repartizata Nexus, se remarca si echipele de calibru precum Vitality, Mouz, Spirit, Monte, Cloud9, Apeks, Astralis, Preasy Sport, Gamerlegion, Guild Eagles, Ence, Ecstatic, Pera, OG si Heroic.

Printre acestea, cap de afis sunt cei de la Vitality, cu o istorie solida de peste 5 ani in CS si o performanta remarcabila, castigand BLAST.tv Major in Paris anul trecut.

De asemenea, echipa americana Cloud9 a fost laureata a Majorului din Boston din 2018. 

In aceasta faza a competitiei, Romania se bucura de o alta premiera. Pe langa faptul ca avem prima echipa romaneasca prezenta la calificarile pentru Major, mai avem si alti patru romani calificati cu echipele lor la aceasta etapa, cu sanse reale de a ajunge la Major-ul din Copenhaga.Mihai „iM” IVAN, fost jucator al echipei Nexus, s-a calificat alaturi de organizatia ucraineana Na`Vi, Adam „adamS” MARIAN, de asemenea, fost jucator al echipei Nexus, s-a calificat alaturi de organizatia spaniola KOI (detinuta de Gerard PIQUÉ), Sebastian „volt” MALOS este invitat la RMR datorita parcursului echipei GamerLegion in finala BLAST.tv Paris Major 2023, iar Iulian „regali” HARJAU este alaturi de echipa internationala OG.

PGL Major Copenhagen 2024 pune la bataie premii totale in valoare 1,25 milioane de dolari, echipa castigatoare plecand acasa cu 500.000 de dolari, in timp ce locul doi va fi rasplatit cu 170.000 de dolari, iar echipele de pe locul trei si patru vor fi rasplatite cu cate 80.000 de dolari.  

Despre Nexus Gaming

Nexus Gaming activeaza ca echipa din anul 2015, iar ultimii ani au reprezentat o ascensiune fulminanta pentru organizatia romaneasca de esports. 

Acestia au avut de-a lungul anilor performante notabile in jocuri precum Counter-Strike, League of Legends si PUBG Mobile, iar expansiunea organizatiei a vizat mai multe domenii de activitate. 

Daca la inceputuri vorbeam despre o echipa de sporturi electronice si un internet caffe, astazi vorbim despre o entitate media specializata pe gaming. Pe langa echipele de esports, Nexus are o echipa dedicata de productie video si organizare de evenimente in spatiul de gaming, o agentie de marketing cu peste 30 de influenceri si cea mai mare si moderna sala de internet din Europa de Est. 

Compania Nexus Gaming a inregistrat o crestere a cifrei de afaceri intre 50-100% anual in perioada 2019-2023.