Inovatia romaneasca pe harta Europei: The Spirit of Europe Origins castiga prestigiosul Premiu SALTO
3/36525
calendar_month 23 Apr 2024, 11:10


Inovatia si impactul social in educatie sunt recunoscute la nivel european prin Premiile SALTO, care evidentiaza anual excelenta in domeniul invatarii formale si non-formale. In acest context, proiectul „The Spirit of Europe – Origins”, coordonat de Predict CSD Consulting din Arad, a fost distins cu Premiul SALTO la categoria Transformare digitala. Acest premiu subliniaza recunoasterea rezultatelor remarcabile in conectarea istoriei, culturii si valorilor europene cu mediul educational actual.

Eforturile echipei transnationale au fost apreciate de juriu pentru crearea unui joc video educativ deosebit, care nu numai ca imbunatateste procesul de invatare printr-o abordare ludica, dar si promoveaza pacea ca valoare fundamentala. Proiectul „The Spirit of Europe – Origins” a fost initiat de catre Sorin-Victor Roman, Claudiu Schwartz si Florian Matei de la Predict CSD Consulting, fiind implementat in parteneriat cu Asociatia Millenium Center din Arad (Romania), Euro - Net (Italia), IDEC (Grecia) si Inercia Digital S.L. (Spania), in cadrul programului Erasmus+.

Astfel, a fost conceput un joc video educational in limba engleza, care prezinta povestea Europei de-a lungul unor perioade istorice definitorii: Grecia Antica, Imperiul Roman, Migratia popoarelor, Epoca Vikingilor, Evul Mediu si Renasterea. Prin parcurgerea a 13 harti unice care ofera peste 20 de misiuni, jucatorul calatoreste prin istoria Europei, participand activ la evenimente cruciale de-a lungul istoriei si mitologiei care au modelat Europa de astazi.Relevanta educationala si potentialul trans-sectorial al acestui joc au fost aspecte esentiale in decizia juriului, demonstrand impactul profund pe care inovatiile in educatie le pot avea in comunitatile europene. Pentru cei interesati de acest mijloc inovator de invatare, jocul „The Spirit of Europe – Origins” este disponibil online, oferind o resursa valoroasa pentru intelegerea istoriei si valorilor europene. 
„Am pregatit acest proiect plecand de la dorinta de a face o parte din istoria Europei mai atragatoare pentru cei care sunt atat de conectati la lumea digitala. Pot sa descopere epocile, protagonistii si elementele cheie care stau la baza civilizatiei actuale, intr-un mod distractiv si captivant. Ne-am dorit sa aratam ca valorile europene, de la democratie la drepturile omului, nu sunt doar cuvinte intr-un manual, ci parte din viata noastra de zi cu zi. Insa ele nu au fost dintotdeauna aici si daca nu suntem atenti, le putem si pierde, asa cum s-a intamplat de-a lungul istoriei si cu alte valori", declara coordonatorul proiectului, Sorin-Victor Roman.

Site-ul proiectului contine detalii cu privire la instalarea si utilizarea jocului: https://thespiritofeurope.eu.

Jocul se gaseste si pe Steam la adresa:
https://store.steampowered.com/app/1689280/Spirit_of_Europe__Origins. 

Trailerul jocului poate fi vizionat aici:
https://youtu.be/I4elJoEK0RA?list=PL2rMjThllWgqbtiiRjDkAToSFTSELMzYW

Acest produs a fost creat cu sprijinul financiar al Comisiei Europene. Continutul prezentului material reprezinta responsabilitatea exclusiva a autorilor, iar Agentia Nationala si Comisia Europeana nu sunt responsabile pentru modul in care va fi folosit continutul informatiei.  

Sondaj

Care credeti ca este cel mai asteptat film din 2024?