Incepe Bucharest Gaming Week, cel mai mare eveniment de gaming din Romania
3/35318
calendar_month 06 Oct 2023, 12:15


Evenimentul central are loc la Palatul Parlamentului cu cei mai renumiti streameri, cele mai noi jocuri si concursuri cu sute de premii  

Bucharest Gaming Week are loc in perioada 7 -15 octombrie 2023,  in format hibrid, cu evenimente in diferite locatii, dar si transmisiuni online. Evenimentul central va fi gazduit de Palatul Parlamentului, pe 14 si 15 octombrie, si ii pune in lumina reflectoarelor pe cei mai cunoscuti creatori de continut de gaming din Romania, dar si cele mai noi jocuri video lansate in acest an.

In cele trei sali ale Palatului Parlamentului, Unirii, Take Ionescu si I.I.C Bratianu, gamerii se vor intalni cu cei mai populari streameri si vloggeri din Romania, vor putea experimenta cele mai noi jocuri internationale si vor concura in cadrul multor competitii cu sute de premii. Printre creatorii de continut anuntati la Bucharest Gaming Week se numara IHATEPINK, Theo Zeciu, Bercea, Lectura, Gannicus, Salbaticu’ Sebi, Ovvy, iSilent, Madalin, Tudor Butan, Andu, meitii, Luca Luk, Werty, Antonia, Bobospider, karinul, Adrii, IceManLucky si multi altii. Acestia vor organiza turnee demonstrative in jocurile preferate alaturi de membrii comunitatilor lor si vor participa la sesiuni de meet & greet in cadrul carora vor povesti alaturi de fanii lor. Jocurile proaspat lansate anul acesta pe care gamerii le vor putea juca la eveniment se numara Counter-Strike 2, Mortal Kombat 1, Baldur’s Gate III, Assassin’s Creed Mirage si multe altele. Nu vor lipsi nici cele mai urmarite jocuri ale momentului precum Minecraft, Stumble Guys, League of Legends, Fortnite sau Valorant.

 “Sute de mii de oameni vor urmari Bucharest Gaming Week online iar alte mii de oameni vor veni fizic la Palatul Parlamentului sa vada noile lansari de jocuri, sa-si intalneasca idolii, dar sa si afle ce munca creativa este in spatele jocurilor si cum pot accede in aceasta industrie si ce studii trebuie sa urmeze. Anul acesta, Romania gazduieste doua mari evenimente de gaming, Bucharest Gaming Week avand loc dupa Campionatul Mondial de Esports de la Iasi. Asta arata ca gaming-ul este din ce in ce mai prezent in Romania, captand atentia nu doar a unui public numeros, dar si a autoritatilor”, a precizat Tudor Daescu, co-organizator Bucharest Gaming Week.

O saptamana plina de gaming

Bucharest Gaming Week incepe cu o serie de streamuri transmise in direct in perioada 7-8 octombrie, unde unii dintre cei mai populari influenceri isi vor provoca comunitatile cu misiuni in cele mai populare jocuri ale momentului. Gamerii din toata tara sunt invitati sa-i urmareasca online, printre multi altii, pe Bercea, Lectura, Gannicus, Salbaticu’ Sebi, Ovvy, Luca Luk, Antonia, karinul sau Adrii jucand Counter-Strike 2, EA Sports FC 24,  Minecraft si multe alte jocuri. 
  
In perioada 7-13 octombrie 2023, Bucharest Gaming Week ofera o multitudine de evenimente conexe care scot in fata puterea creatoare si oportunitatile pe care le ofera industria de gaming, de la workshop-uri de game development pentru liceeni la conferinte pe tema cybersecurity.

Astfel, elevii liceelor Tudor Vianu si Mihai Viteazul din Bucuresti vor participa la prezentari si workshop-uri organizate la studiourile Amber si Gameloft din Bucuresti,  in cadrul carora tinerii vor descoperi ce abilitati sunt necesare pentru a construi o cariera in industria dezvoltatoare de jocuri video.Pe 13 octombrie, in cadrul Bucharest Cybersecurity Conference, va avea loc o masa rotunda organizata in parteneriat cu Sigurantaonline.ro, DNSC si Politia Romana care atrage atentia asupra pericolelor la care sunt expusi jucatorii in spatiul online. 

Bucharest Gaming Week s-a alaturat After x Image, primul festival de cultura vizuala din Romania, pentru a le oferi vizitatorilor oportunitatea de a incerca unele dintre cele mai populare jocuri video dezvoltate in Romania. Printre acestea se numara Door Kickers: Task Force North, dezvoltat de Killhouse Games, un inovator joc de strategie in timp real care te pune in fruntea unei echipe SWAT pentru a-i comanda in timpul unei interventii tactice. Un alt joc popular este Interrogation, inspirat din filmele noir cu detectivi, care este construit in jurul unor subiecte deosebit de actuale precum radicalizarea si natura autoritatii, prezentand numeroase dileme morale si etice. After x Image MAIN STAGE va avea loc la Mindspace Business District pe 7 si 8 octombrie.    
 
Nu in ultimul rand, punctele de intalnire a comunitatii pasionate de jocuri, precum GeekHub Bucuresti, 1UP Gamers Pub si Nexus Gaming pregatesc o serie de activitati si concursuri in cadrul carora por fi castigate invitatii la evenimentul central de la Palatul Parlamentului. Printre acestea se numara turnee de boardgames, watch party-uri, sesiuni de D&D, dar si concursuri de tip trivia.

Palatul Parlamentului, epicentrul Bucharest Gaming Week 2023  
  
Pasionatii de jocuri video, cosplay, esports si nu numai sunt asteptati la Palatul Parlamentului, pe 14 si 15 octombrie, pentru doua zile pline de premii, aventura si distractie neintrerupta.

Explozia de energie si distractie sunt garantate de surprizele pregatite pentru cei mici si mari deopotriva. Cei care se incumeta sa intre in arena se vor confrunta cu cei mai populari influenceri in turnee de exceptie si concursuri incitante cu premii fabuloase. 

Viitorul gaming-ului se dezvaluie in cadrul Arenei Virtual Reality, unde vizitatorii vor face parte din simulari uimitoare si vor trai momente de neuitat in meciurile deadmatch sau pe echipe din jocurile Quantum Arena si Cops vs. Robbers. Spiritul competitiv va fi dus la cote maxime in Esports Zone, un spatiu epic cu peste 40 de calculatoare unde se vor da lupte intense in jocuri precum Fortnite, PUBG si Call of Duty: Warzone. Cei care prefera gaming-ul pe mobile, isi vor putea demonstra abilitatile in cadrul Mobile Arena, participand la competitii organizate folosind cele populare jocuri ale momentului - Stumble Guys, Free Fire, Minecraft si Clash Royale. Pasionatii de retro games vor putea juca Street Fighter si alte jocuri iconice lansate in anii ‘80 si ‘90 pe doua cabinete arcade.

Arena de sim racing revine in cadrul evenimentului, dupa emotia generata la debutul de anul trecut. Programul de la Sim Racing Arena include turnee pentru amatori in Assetto Corsa si Assetto Corsa Competizione, perioade free to play, dar si evolutia sim racerilor de referinta din tara in cadrul finalei Digital Romanian Endurance Series. Campionatul virtual a inceput in luna martie, oglindind in Assetto Corsa actiunea de pe circuitele reale. Marea finala de la BGW se va desfasura, intr-o premiera absoluta, pe varianta digitala a circuitului Transilvania Motor Ring, transpus pe simulator de developerii Racing League Romania pe baza unei scanari laser de inalta definitie. Marele premiu rezervat campionilor consta in experiente de pilotaj pe circuit, chiar cu masinile folosite de-a lungul anului in Digital RES: BMW 325i Cup si Dacia Logan Cup.

Evenimentul central Bucharest Gaming Week are loc sambata si duminica, 14 si 15 octombrie, de la ora 10:00. Intrarea in Palatul Parlamentului se face din Piata Constitutiei.

Minorii sub 14 ani vor putea intra doar insotiti de un parinte sau tutore, iar persoanele cu dizabilitati beneficiaza de acces liber pe baza certificatului medical. 

Biletele pentru Bucharest Gaming Week pot fi achizitionate pe pagina iabilet.ro si direct de la fata locului.