Bear & Breakfast, desemnat jocul romanesc al anului in cadrul Romanian Game Awards
3/35345
calendar_month 12 Oct 2023, 11:40

Jocul romanesc Bear & Breakfast, dezvoltat de Gummy Cat Studio, a obtinut titlul de „Jocul romanesc al anului”, in cadrul galei Romanian Game Awards, ce a avut loc la Teatrul Odeon.

Bear & Breakfast este un joc de tip management adventure, in care jucatorii intra in rolul unui urs bine intentionat, care incearca sa conduca un han in padure. Hank si prietenii lui gasesc o cabana abandonata si o transforma intr-o sursa de venit tip bed and breakfast pentru turisti. 

Gala Romanian Game Awards a avut doua sectiuni principale de premiere. Prima a fost dedicata jocurilor prezentate la Indie Festival in cadrul Dev.Play, conferinta anuala dedicata dezvoltatorilor de jocuri video care a avut loc pe 9 si 10 octombrie. Aceasta sectiune a luat in considerare jocuri independente din Europa de Est. 

Sectiunea Indie Festival Dev.Play a premiat jocurile in cadrul a cinci categorii. Marele castigator al sectiunii a fost Greedventory, dezvoltat de studioul ucrainean Black Tower Basement, premiat cu doua disctinctii: Cel mai bun joc al editiei si Premiul pentru inovatie.

Greedventory este un joc de actiune cu elemente de RPG, in stilul ”Souls”, in care jucatorii au misiunea de a explora un taram mitic cu scopul de a recupera artefacte magice.

Votul de popularitate a publicului a mers catre jocul Survival: Fountain of Youth, dezvoltat de Odinsoft, in timp ce jocul Voron, dezvoltat de Merk Games, a obtinut o mentiune.

Premiul ”Cel mai bun game design” a fost castigat de catre jocul My Little Universe, dezvoltat de studioul Estotty, in timp ce Daydream: Forgotten Sorrow (Frozen Line), a obtinut premiul pentru cea mai buna grafica.

A doua parte a Galei RGA a fost axata pe industria romaneasca de dezvoltare a jocurilor video si a premiat companiile, agentiile, institutiile si jocurile video cu cele mai notabile rezultate de-a lungul anului. 

Pe langa titlul de jocul romanesc al anului, Bear & Breakfast a obtinut si distinctia pentru cea mai buna campanie de marketing pentru un joc lansat in Romania.  

Amber, dezvoltatorul care a semnat printre altele jocurile Secret Neighbor pentru Roblox si Wild Things: Animal Adventures pentru Netflix,  a fost desemnat cel mai bun studio independent romanesc al anului. Premiul cel mare al categoriei ”Cel mai bun program educational de game development” a fost luat de Universitatea Politehnica din Bucuresti cu programul de masterat Grafica, Multimedia si VR, care ofera specializare in game development, grafica, VR si AR, computer vision si prelucrari de sunete.

In urma votului publicului, jocul WSOP Texas Holdem Porker Game, dezvoltat de Playtika, a castigat titlul de cel mai bun joc international dezvoltat in Romania.

Cel mai bun proiect co-dezvoltat in Romania a fost desemnat Dead Space Remake, dezvoltat de AMC RO Studio. 

In cadrul galei au primit recunoastere si unii din cei mai importanti sustinatori ai industriei de game development din Romania: streamer-ul Bobospider, cu o activitate sustinuta de promovare a jocurilor romanesti pe platforma Twitch, dar si a meseriilor din game development, si UniCredit Bank, pentru sustinerea proiectelor educationale si nu numai din cadrul RGDA.

Lui Andrei Istrate, cel care a fondat Asociatia Dezvoltatorilor de Jocuri Video din Romania in urma cu zece ani, i s-a oferit de asemenea un premiu special.Nu in ultimul rand, Paul Friciu, veteran al industriei dezvoltatoare de jocuri video din Romania, VP director de productie pentru Europa de Est la Gameloft, a primit un premiu special pentru activitatea pe care o are in una din primele multinationale de gaming care a intrat in Romania la inceputul anilor 2000 si influenta pe care a avut-o si continua sa o aiba asupra multor generatii tinere de game developeri.