Amazon Games ajunge in Bucuresti
3/36759
calendar_month 23 Mai 2024, 12:30


Amazon Games a anuntat astazi ca a deschis un nou studio de dezvoltare de jocuri in Europa, cu sediul in Bucuresti, Romania. Studioul extinde angajamentul Amazon de a dezvolta si publica jocuri, pe masura ce se alatura echipelor de dezvoltare existente din Orange County, Montreal, San Diego si Seattle. Noul studio se va concentra pe sprijinirea portofoliului divers de jocuri Amazon Games acum si in viitor. Amazon Games angajeaza in mod activ pentru a construi o echipa talentata cu multe roluri active.

„Amazon Games se concentreaza pe dezvoltarea si publicarea de jocuri avand creata o foaie de parcurs ambitioasa pe termen lung”, a declarat Christoph Hartmann, VP Amazon Games.„Extinderea echipelor noastre interne de dezvoltare in Europa a fost un pas natural pentru noi, pe masura ce ne ocupam de un portofoliul mare. Bucurestiul este cunoscut ca unul dintre cele mai mari orase europene emergente pentru dezvoltarea jocurilor si asteptam cu nerabdare sa profitam de bazinul bogat cu talente.”

Amazon Games l-a angajat pe veteranul industriei Cristian Pana pentru a conduce studioul. Cristian aduce peste 20 de ani de experienta in construirea de jocuri video, cel mai recent ocupand functia de Managing Director la Ubisoft Bucuresti. Experienta lui Cristian se intinde pe unele dintre cele mai mari jocuri si francize ale jocurilor video, inclusiv Tom Clancy's The Division, The Crew, Far Cry si Avatar si diverse genuri, de la jocuri de conducere, jocuri de actiune si aventura in lume deschisa pana la jocuri RPG-uri.

„Sunt incantat sa ma alatur lui Amazon Games intr-un moment in care echipa isi construieste in mod activ o foaie de parcurs interesanta”, a declarat Cristian Pana, Studio Head pentru Amazon Games Bucuresti.„Am construit si condus echipe remarcabile in trecut si stiu ca aceasta zona a Europei este un punct fierbinte pentru unii dintre cei mai buni talente din gaming.”

Noul studio sustine viziunea Amazon Games de a dezvolta si publica jocuri care incurajeaza comunitatea in si in jurul jocurilor sale. Portofoliul in expansiune de la Amazon Games include doua jocuri live-service lansate, New World si Lost Ark, proiecte anuntate, inclusiv Tomb Raider, The Lord of the Rings si Throne and Liberty, precum si proiecte neanuntate de la studiourile noastre din San Diego si Montreal si studioul independent Glowmade din Marea Britanie.

Amazon Games angajeaza intr-o varietate de discipline, iar pozitiile cheie deschise la noul studio din Bucuresti includ dezvoltatori de software, artisti, designeri si animatori.