hit.ro  »  Multimedia  »  Jocuri  »  Top 10 jocuri RPG clasice

Top 10 jocuri RPG clasice

calendar_month 12 Mar 2012, 16:06
RPG-ul a trecut prin multe etape de dezvoltare, iar pasionatii acestui gen de jocuri se pot familiariza cu istoria RPG prin cateva titluri clasice disponibile si in prezent. Iata 10 role-playing game, care prezinta evolutia acestui gen popular la sfarsitul anilor '80. Cele mai multe jocuri RPG recomandate de PCMag sunt disponibile pe GOG.com si Abandonia.com.
1) Dungeon Master (1987)
Lansat pe platforma Atari ST, Dungeon Master a fost unul dintre cele mai revolutionare jocuri RPG la vremea lui. Jocul a combinat experienta de combat real-time cu o grafica excelenta 3D si cu un sistem simplu de manageriere a obiectelor adunate de erou, bazat pe mouse.

2) Exodus: Ultima III (1983)
Al treilea joc din seria Exodus, lansat pe Apple II, a introdus o multime dintre elementele apreciate de fani in cadrul jocurilor lansate mai tarziu, de la un combat turn-based bazat pe strategie pana la povestea fantasy fara elemente SF.

3) The Faery Tale Adventure: Book I (1987)
Create pentru Amiga, jocul Fantasy a fost unul dintre cele mai populare titluri RPG la vremea lansarii sale. Jucatorul poate controla pe rand trei personaje, frati care incearca sa readuca inapoi in satul natal un talisman antic.

4) Might and Magic II: Gates to Another World (1988)
Cu o grafica imbunatatita si cu o harta mult mai mare ca primul joc din serie, Might and Magic II a fost lansat mai intai pe Apple II si atrage inca jucatori prin complexitatea sa si prin perspectiva first-person detaliata si captivanta.

5) Tales of the Unknown Volume I: The Bard's Tale (1985)
Unul dinte cele mai influente jocuri de tip dungeon crawler, The Bard's Tale a fost creat de Electronic Arts si lansat pe Apple II. Animatiile complexe, sistemul complex de vraji si noua clasa de personaje care a transformat muzica intr-o arma sunt atuurile acestui joc, apreciat si in prezent pentru mitologia sa bogata.

6) Rogue: The Adventure Game (1983)
Strabunicul lui Diablo, Rogue a fost creat mai intai pe platforma Unix, dar a ajuns la utilizatorii casnici pe IBM PC. Utilizarea caracterelor ASCII pentru reprezentarea grafica atrage fanii retrocomputing, insa atuul cel mai mare al jocului este generarea aleatorie de harti si dusmani.

7) Starflight (1986)
Cu un singur floppy disk lansat mai intai pentru IBM PC, jocul Starflight a oferit jucatorilor un gameplay complex, ce include exploare, operatiuni miniere si comert, alaturi de quest-uri si negocieri cu specii extratereste.

8) Pool of Radiance (1988)
Lansat simultan pe Apple II, Commodore 64 si IBM PC, Pool of Radiance este prima adaptare oficiala a jocului RPG Dungeons & Dragons si imbina explorarea hartii cu grid-based combat.

9) Wizardry: Proving Grounds of the Mad Overlord (1981)
Unul dintre cele mai influente RPG-uri lansate la inceputul anilor '80 pe platforma Apple II, Wizardry este un joc foarte primitiv, insa a pus bazele unor traditii preluate apoi de nenumarate RPG-uri si a influentat in mod puternic dezvoltatorii de RPG-uri din Japonia.10) Phantasie (1985)
Experienta grafica deosebita pentru anul lansarii, alaturi de gameplay-ul interesant au facut din Phantasie unul dintre cele mai interesante jocuri RPG din anii '80. Jucatorul incepe intr-un oras, unde aduna mai multe personaje si porneste in expeditii in salbaticie, unde se lupta cu monstri animati in turn-based combat. 

Sondaj

Ce jocuri vor avea cel mai mare succes anul acesta?