Riot Games dezvaluie noi planuri pentru VALORANT Esports
8/8013
calendar_month 29 Apr 2022, 17:18
Noi ligi si elemente în joc vor extinde ecosistemul Esports
Noua directie va stabili parteneriate inovatoare pe termen lung cu echipele selectate în 2023

Riot Games a dezvaluit planuri noi pentru VALORANT Esports, prin care introduce trei ligi internationale ce vor reprezenta competitiile de varf pentru sezonul 2023. Noul model va încorpora parteneriate pe termen lung, fara taxe de înscriere pentru un numar specific de echipe, pentru a asigura o stabilitate pe termen lung pentru jocul competitiv cu cea mai rapida crestere din lume. Riot Games sustine initiativa lansand noi elemente în joc si evenimente, printre care:


  • Trei noi ligi internationale în care saptamanal se întrec cele mai bune echipe din lume. Cele trei ligi internationale sunt alcatuite din echipele cu cei mai buni jucatori din America, EMEA si Asia, care se vor confrunta între ele atat pe retea LAN, cat si în direct, în fata unor audiente live (în cazul în care conditiile de sanatate si siguranta o permit). Pe parcursul anului, cele mai bune echipe din fiecare liga se vor califica pentru doua evenimente internationale Masters si pentru VALORANT Champions, în urma careia o singura echipa va fi încoronata campioana mondiala de VALORANT.


  • Un nou mod competitiv accesibil direct din joc de catre orice jucator este conceput pentru a identifica talentele din întreaga lume. Acest mod care se integreaza în ecosistemul Esports va actiona ca o completare a clasamentelor existente, oferind jucatorilor un nou obiectiv, dincolo de modul ranked existent.


  • Noi ligi nationale vor extinde oportunitatile pentru profesionistii în devenire care aspira sa ajunga în randul elitelor din ligile internationale. Echipele de top din modul competitiv din joc vor avea ocazia sa concureze împotriva celor mai bune talente din regiunea lor în cadrul ligilor nationale respective.


  • Riot Games va deschide un nou drum în Esports prin renuntarea la orice taxa de intrare sau de participare pentru organizatiile selectate, stabilind parteneri pe termen lung pentru succes.


"Dorim sa construim cu VALORANT cea mai palpitanta scena de Esports de astazi, alaturi de cele mai bine gestionate, ambitioase si palpitante echipe din industrie. Am conceput modelul nostru de parteneriat pe termen lung pentru VALORANT astfel încat echipele sa poata performa si sa îsi dezvolte afacerea în paralel cu cresterea generala a VALORANT ca Esport.", a declarat Whalen Rozelle, Head of Esports Operations la Riot Games. "Ne asiguram parteneri pe termen lung pentru succes prin renuntarea la orice taxa de intrare sau de participare pentru organizatiile selectate. Scopul nostru este de a le permite partenerilor nostri sa îsi investeasca resursele în sustinerea profesionistilor lor si în cresterea bazelor de fani prin crearea unui continut incredibil pentru fani."
Pe parcursul anului 2022, Riot Games va opera un proces de aplicare selectiv pentru a identifica partenerii potriviti pe termen lung pentru a transforma VALORANT în cel mai important Esport de tipul FPS din lume. Echipele care îndeplinesc criteriile de selectie vor primi sprijin financiar din partea Riot Games sub forma unei indemnizatii anuale si vor avea oportunitati în exclusivitate sub forma de colaborari la activari si produse unice în joc. Echipele partenere vor putea distribui continut de brand dedicat, permitand celor 15 milioane de jucatori lunari actuali de VALORANT sa îsi exprime pasiunea pentru Esports atat în timp ce privesc, cat si în timp ce se joaca.
"Împreuna, toate aceste elemente vor contribui la un ecosistem competitiv care va pregati VALORANT pentru urmatoarea sa etapa de crestere", a declarat John Needham, presedinte al Diviziei de Esports din cadrul Riot Games. "Vrem sa cream o competitie de top care sa ofere meciuri mai interesante, evenimente noi care vor încanta publicul live si experiente captivante pentru milioane de fani online. Vom folosi tot ce am învatat în ultimii 10 ani cu LoL Esports pentru a construi un ecosistem care va propulsa VALORANT în urmatorul mare Esport multigenerational."
În 2017, Riot Games a fost primul producator de jocuri video care a introdus parteneriatul permanent prin League of Legends Esports (LoL Esports). Acest model a creat un parteneriat formal între echipe si Riot Games, permitand tuturor sa investeasca în functie de o viziune unificata pe termen lung. Din 2017, acest model a fost adoptat pentru ligile din America de Nord, EMEA, China, America Latina, Coreea, Brazilia, Turcia si în întreaga industrie de Esports. Jucatorii au beneficiat de salarii mai mari si de sisteme de sprijin mai solide, în timp ce echipele au putut sa-si planifice viitorul cu o viziune pe mai multi ani.
Parteneriatele permanente din ecosistemul Riot Games au crescut, de asemenea, în valoare, atragand diverse talente atat din industria Esports, cat si din sporturile traditionale. O relatie formala cu echipele a permis o colaborare stransa în ceea ce priveste evenimentele, experientele digitale si crearea unei experiente Esports captivante.