Riot Games aduce schimbari competitiilor League of Legends din EMEA, creand noi oportunitati pentru jucatorii din regiune
8/8312
calendar_month 23 Nov 2022, 10:05
Riot Games, creatorul League of Legends, a dezvaluit noua structura pentru competitiile LoL Esports, odata cu startul celei de-a doua decade de existenta a jocului. Campionatul European League of Legends (LEC) se va transforma si va continua sub noul nume League of Legends EMEA Championship, devenind un singur campionat masiv care, alaturi de Europa, va include si Turcia, regiunea CSI (Comunitatea Statelor Independente), Orientul Mijlociu si Africa de Nord.
Jucatorii din mai multe regiuni vor putea accede la LEC
Prin actualizarea ecosistemului sau de esports, League of Legends isi propune sa ridice nivelul competitiv in aceste regiuni. Jucatori din tari diferite vor putea participa la EMEA Master si se vor putea afirma in fata celor mai bune organizatii aflate deja in LEC. Drumul spre Campionatul EMEA incepe cu competitiile locale si regionale si se incheie cu ultima etapa disputata in EMEA.
"In ultimul deceniu, echipa noastra a lucrat intens pentru a crea un ecosistem lider in industrie. Dezvaluim planurile pentru urmatorul deceniu de LoL Esports in regiunea EMEA si, prin modificarile aduse LEC si ecosistemului, vom continua sa oferim jucatorilor nostri o experienta de cea mai buna calitate. Scopul nostru este de a oferi cele mai bune turnee, iar prin aceste schimbari, vom deschide noi oportunitati pentru jucatorii aspiranti de LoL pentru a ajunge la cel mai inalt nivel in regiunea EMEA," a declarat Maximilian Peter Schmidt, Director League of Legends Esports, EMEA.
Schimbari esentiale pentru 2023 pentru LEC si EU Masters:
• League of Legends European Championship (LEC) se va transforma si va continua sub noul nume League of Legends EMEA Championship.
• Competitia se va desfasura in trei etape: Iarna, primavara si vara. Winter Split si Spring Split vor avea loc inainte de Mid Season Invitational (MSI), iar Summer Split si LEC Season Finals vor avea loc dupa MSI si inainte de League of Legends World Championship.
• Vor fi si modificari de format. In primul tur al fiecarui Split, cele 10 echipe vor juca una impotriva celeilalte o singura data. Primele 8 echipe avanseaza intr-o faza a grupelor cu dubla eliminare (cel mai bun din 3), in timp ce cele mai bune 4 echipe concureaza in Playoff-uri (dubla eliminare, cel mai bun din 5).
• Sezonul va culmina cu finala sezonului LEC, la care vor participa cele mai bune sase echipe din intregul sezon - castigatoarele de split se califica automat - si cele mai bune echipe din competitie calificandu-se pentru Worlds. Finala sezonului LEC va cuprinde, de asemenea, un eveniment itinerant in ultimul weekend al competitiei.
• Competitiile regionale se vor schimba si ele: EU Masters vor deveni EMEA Masters si vor fi adaugate doua noi campionate: TCL (Türkiye Championship League) si AL (Arabian League).
• Odata cu aceste schimbari, jucatorii care locuiesc in Europa, Turcia si tarile CSI si MENA vor putea concura liber in LEC si nu vor fi supusi politicii de circulatie interregionala.
Romanul Odoamne, castigatorul editiei LEC 2022
Ultima editie de LEC in formatul initial a fost castigata de catre romanul Andrei „Odoamne” Pascu, devenind campion european la LoL alaturi de fosta sa echipa, Rogue. Odoamne, in varsta de 27 de ani, joaca la nivel profesionist din 2013, reusind performante notabile in scena de esports. Pe langa Rogue, Odoamne a mai activat la organizatii precum Cloud9, H2k, Splyce sau Schalke 04. Rolul lui in League of Legends este de Top Laner. Inainte de a deveni jucator profesionist de League of Legends, Andrei a facut inot de performanta, cucerind de-a lungul anilor peste 150 de medalii.
Un video explicativ despre toate schimbarile: https://www.youtube.com/watch?v=NAMwJNzbkNY
Mai multe detalii despre LoL Esports EMEA se gasesc pe https://lolemea.com/