Play for Democracy cheama tinerii sa dezvolte un joc video care sa inspire tanara generatie sa iasa la vot in 2024
3/35162
calendar_month 07 Aug 2023, 12:57

Anul 2024 va reprezenta o piatra de hotar pentru democratia romaneasca, cu ocazia viitoarelor alegeri parlamentare si europarlamentare, locale si prezidentiale. 

Asociatia Arden, organizatie non-profit care sustine comunitatile creative si industria dezvoltatoare de jocuri video prin programe educationale si culturale cu impact social, lanseaza Play for Democracy, un proiect participativ dedicat tinerilor cu varste intre 18 si 25 de ani. 

Initiativa isi doreste sa atraga 16 tineri cu spirit civic si pasionati de jocuri video care, timp de 6 luni, vor dezvolta un joc video pentru telefoanele mobile, avand ca scop sa incurajeze tanara generatie sa devina activa, atat prin vot, cat si prin alte instrumente de implicare civica.

Tinerii care vor sa faca parte din echipa Play for Democracy se pot inscrie pe platforma proiectului pana pe 21 august 2023, urmand a fi selectati pe baza unui chestionar pe care trebuie sa-l completeze. Inscrierile se fac pe https://arden.ngo/play-for-democracy/.

“Cu Play for Democracy vom strange un A-Team de 16 tineri, promotori ai valorilor democratice, care vor lucra impreuna pentru a dezvolta un joc video educational. Ne propunem sa reducem decalajul de participare si sa contribuim la o societate democrata si incluziva in care vocile tinerilor sunt auzite si apreciate prin cresterea gradului de constientizare privind participarea activa si valorificarea spiritului civic.”, a declarat Andra Beldean, co-fondator al Arden.

Cei 16 tineri selectati in urma inscrierilor vor avea ocazia sa participe la o tabara de 7 zile, in luna septembrie, unde vor explora concepte democratice, iar pe baza lor vor crea jocul video.

Cu ajutorul unor profesionisti din industria de game development din Romania, precum Gabriel Stancu (Producer), Gabriel Solomon (Director Creativ), Vlad Anghelahar (Engineering Team Lead), Alexandru Padure (Producer), Eda Mologani (UX Team Lead) si Ionut Schmidt (UX Designer) , tinerii isi vor dezvolta abilitatile si competentele care ii vor ajuta sa creeze jocul video pentru telefoanele mobile.

Dezvoltarea jocului va dura pana in luna mai 2024, atunci cand va fi lansat oficial pe platformele dedicate. Jocul va fi apoi prezentat miilor de elevi si studenti din liceele si universitatile din Romania, cu scopul de a-i incuraja sa devina cetateni mai activi si sa-si exercite dreptul la vot in cadrul alegerilor din 2024.

Proiectul Play for Democracy este un proiect dezvoltat si implementat de Asociatia Arden, se desfasoara in perioada iulie 2023 si august 2024, fiind finantat de Uniunea Europeana prin Programul ERASMUS+ si realizat cu sprijinul Funky Citizens, Asociatia Dezvoltatorilor de Jocuri Video din Romania, Amber si Bucharest Gaming Week.