Macedonia de Nord este castigatoarea Campionatului European de CS:GO organizat in weekend la Oradea
8/8099
calendar_month 11 Iul 2022, 12:39
Festivalul Digital Crusade 2022 a reunit peste 180 de jucatori de esports din 28 de tari in cele 5 competitii

Digital Crusade 2022, cel mai mare festival de Esports din Romania, si-a desemnat la finalul saptamanii trecute castigatorii din cadrul celor 5 competitii organizate. Macedonia de Nord a urcat duminica, 10 iulie, pe scena Oradea Arena si s-a impus în fata Ucrainei, castigand titlul de campioana europeana la CS:GO si calificandu-se astfel la mondialele din Bali. Turneul European de CS:GO organizat la Oradea a avut un prize pool total de 25.000 de dolari.
"Adevarata grandoare a acestui eveniment nu a constat doar în statutul sau de campionat european, ci şi în numarul echipelor participante şi cei peste 180 de jucatori, staff-ul implicat, dar şi cele 60 de transmisiuni în 16 limbi diferite live ale etapelor întregului eveniment. Drumul pana aici a fost unul foarte frumos şi ne bucuram ca am avut ocazia de a fi organizatorii evenimentului.", a spus Mihai Cotos, CEO Digital Crusade.

Campionatul European de CS:GO (Euro CS:GO 2022)
Cele mai bune 16 echipe europene de CS:GO au ajuns saptamana trecuta la Oradea pentru a îsi revendica titlul de campioana europeana si locul în cadrul Campionatului Mondial din Bali (Asia). Cele 16 echipe au fost împartite în 4 grupe, iar cele mai bune 2 echipe din fiecare grupa au jucat apoi în playoff. În semifinale am vazut jocul celor mai bune 4 echipe: Ucraina, Macedonia, Suedia si Slovenia.
Duminica, în finala, Macedonia de Nord s-a impus cu 2 la 1 în fata Ucrainei, reusind astfel sa nu piarda nicio confruntare în aceasta competitie si sa castige pentru al doilea an titlul de campioana europeana.
OneTapGaming, reprezentanta Romaniei, a fost eliminata din competitie în grupe, unde a pierdut sansa de calificare împotriva Israelului cu scorul de 2-0 în seria cel mai bun din trei jocuri.

Crusaders Crown
Echipele din Grecia, Serbia, Turcia, Suedia, Finlanda, Danemarca, Romania si Bulgaria s-au luptat pe 6 si 8 iulie pentru premii în valoare de 12.000 de dolari în cadrul Crusaders Crown, una dintre cele mai diverse competitii de League of Legends din regiune.
În semifinale s-au calificat sarbii de la Crvena Zvezda si echipa greceasca Phantasma, dupa ce au obtinut victorii împotriva WLGaming Esports (Grecia) si Next Please Gaming (Romania).
În marea finala, echipa Phantasma a castigat duelul best of five (cel mai bun din cinci jocuri) împotriva celor de la Crvena Zvezda.

Campionatul European Girl Gamer
European Girl Gamer Championship, turneul dedicat jucatoarelor de League of Legends, a pus fata în fata în semifinale echipele KTRL (Romania), Resolve (Marea Britanie), Burger Flippers (EU) si Grow up Stars (Spania).
Echipa Burger Flippers, formata din jucatoare din mai multe tari europene, a iesit învingatoare si va ajunge la turneul mondial Girl Gamer World Championship.

Esports Corporate Championship
Competitia a dus împreuna profesionisti din mediul corporate si le-a ofera sansa de a-si transforma dragostea pentru joc într-o experienta de tip team building. Au avut loc doua turnee, unul de CS:GO si altul de League of Legends, ale caror castigatoare au fost echipele Evozon si Toluna.