Internet Archive contine 2300 de jocuri MS-DOS pe care le puteti juca gratuit in browser
1/16715
calendar_month 09 Ian 2015, 10:00
O initiativa excelenta, denumita Arhiva Internetului, va invita sa experimentati gratuit o intoarcere in timp pe vremea cand jocurile se vindeau pe dischete si cand multi dintre noi, ceva mai batrani acum, inca visam la un calculator cu sistem de operare MS-DOS, ca upgrade la, sa zicem, Commodore 64 (in cel mai bun caz)...
Daca ati prins acele vremuri si v-ati pierdut noptile cu primul Prince of Persia sau primul SIM City, atunci va invitam la gaming "oldie but goldie" prin intermediul Internet Archive. Iar daca sunteti mai tineri, iar jocuri vechi inseamna pentru voi Counter Strike sau NFS III, va invitam, de asemenea, sa vizitati arhiva cu jocurile ce reprezinta cu adevarat inceputul fenomenului gaming.

Internet Archive contine 2.314 jocuri aparute pe la jumatatea anilor '80 sau mai noi, din anii '90, si toate sunt jucabile din browserul vostru de internet, prin intermediul unui emulator (EM-DOSBOX) pus la punct de catre Internet Archive, dupa cum scriu si cei de la Cnet.
Emulatorul este inca in versiune beta, deci nu este exclus sa intampinati bug-uri si, in mare parte, veti folosi exclusiv tastatura pentru control, dar experienta per total merita traita pentru ca, in fond, vorbim despre o adevarata istorie si despre titluri de jocuri care au supravietuit in timp (vezi Prince of Persia), prin intermediul unor noi versiuni.
Asadar, lasati deoparte, pentru cateva clipe macar, pretentiile de grafica de ultim moment si intrati pe Internet Archive pentru a vedea de unde a plecat tot ceea ce inseamna astazi gaming pe PC.