Iasiul gazduieste Campionatul Mondial de Esports din 2023
8/8485
calendar_month 14 Mar 2023, 13:27
Jucatori din peste 120 de tari se vor lupta pentru cel mai mare price pool din istoria World
Championships: jumatate de milion de Euro
Peste 30 de milioane de oameni din intreaga lume vor urmari live competitiile din Romania
Romania va gazdui, intre 24 august si 4 septembrie, Campionatul Mondial de Esports. Competitia, organizata de Federatia Internationala de Esports, va reuni cei mai multi jucatori pe care i-a avut vreodata la start orice eveniment de profil organizat pana acum in lume. Acestia vor concura pentru titlul de campioni mondiali, la individual sau pe echipe, in sapte competitii la sase jocuri de top.
“Am reusit sa aducem aceasta competitie de prestigiu si sa transformam Iasiul in Capitala internationala a Esports, fapt care ne face sa fim foarte mandri. Este o reconfirmare din partea organizatiilor internationale a faptului ca Iasiul este un pol digital important pe harta lumii, fapt subliniat si de dezvoltarea in acest oras a din ce in ce mai multe business-uri de prestigiu internationale, cat si a numeroase branduri locale cu o amprenta internationala puternica”, a declarat Daniel Juravle, viceprimar al Municipiului Iasi.
Campionatul Mondial de Esports se va desfasura in cadrul Digital Throne, ce va aduce entertainment-ul digital in toate formele sale, de la scene multimedia si artisti de muzica de top si pana la proiectii impresionante pe Palatul Culturii din Iasi sau parade de cosplay in costume ale eroilor din filme si jocuri video. La eveniment sunt asteptati sa participe peste 20.000 de impatimiti ai sporturilor electronice si peste 50.000 de iubitori ai muzicii. Audienta mondiala, care va urmari online competitiile, se va ridica la peste 30 milioane de oameni.
Mai mult de 700 de jucatori din peste 120 de tari se vor infrunta pe cele patru scene gigant la sase dintre jocurile competitive de top ale momentului - Counter Strike: Global-Offensive, Dota 2, eFootball, Tekken, Mobile Legends si PUBG Mobile.
Inca o premiera in istoria Campionatului Mondial de Esports este organizarea primului World Championship la Counter Strike: Global-Offensive destinat echipelor feminine.
„Federatia Internationala de Esports lupta in mod continuu pentru incluziune si diversitate in esports. Echipele feminine sunt o parte esentiala a Campionatelor Mondiale de Esports si suntem incantati de viitoarele competitii feminine pe care le vom organiza. Cea mai valoroasa jucatoare de CS:GO din lume a momentului este Ana Dumbrava, originara din zona Moldovei, nu departe de Iasi, si sunt sigur ca va fi o inspiratie pentru echipele feminine din intreaga lume pentru a participa la competitie, reprezentand una din cele peste 120 de tari”, spune Vlad Marinescu, Presedintele IESF.
Valoarea premiilor puse la bataie este de 500.000 Euro, cel mai mare price pool pe care un Campionat Mondial l-a avut vreodata. Premiile vor fi adjudecate in urma celor aproape 500 de meciuri pe care turneul final de la Iasi le va gazdui timp de o saptamana.
In momentul de fata au loc competitiile nationale care desemneaza, pentru fiecare joc in parte, componenta echipelor care vor merge in turneele regionale care se vor desfasura in lunile mai si iunie.