Gaming Marathon, primul mare eveniment de gaming din 2023, va reuni peste 200 de mii de participanti
8/8468
calendar_month 02 Mar 2023, 12:36
Gaming Marathon Road To Glory, primul mare eveniment de gaming din 2023, este dedicat, ca in fiecare luna martie, femeilor care activeaza in gaming si incurajarii altor fete de a lucra in aceasta industrie. Streamerii si comunitatile lor de sute de mii de gameri le vor incuraja pe fete sa creeze jocuri video sau sa urmeze o cariera in esports sau streaming. Gaming Marathon are loc duminica, 5 martie, incepand cu ora 10 pe www.gaming-marathon.ro.
Editia din acest an este de departe cea mai competitiva de pana acum. Duminica, peste 30 de streameri vor intra intr-o competitie inedita. Road To Glory ii provoaca pe acestia in cinci runde eliminatorii, in fiecare runda streamerii trebuind sa bata un challenge dintr-un joc: Fall Guys, Fortnite, Valorant si Bomberman, iar cei doi mari finalisti se vor lupta pentru Cupa Gaming Marathon intr-un meci de Counter Strike: Global Offensive. Competitia poate fi urmarita pe canalul lui Werty, el fiind si comentatorul turneului, de la ora 14:00.
“2023 este anul cu cele mai multe evenimente de gaming pe care Romania le-a avut vreodata, de la cele de esports cum ar fi Campionatul Mondial de Esports, gazduit anul acesta de Iasi, pana la Bucharest Gaming Week, cel mai cuprinzator festival de casual gaming. La acest Maraton, ne dorim sa facem cat mai multe femei sa constientizeze ca pot urma o cariera de succes in industria jocurilor video. In plus, Ana Dumbrava, cea mai buna jucatoare de CS:GO din lume, va fi live pentru a povesti despre rezultatele extraordinare pe care le are si care sunt planurile ei pentru 2023”, a precizat Tudor Daescu, co-organizatorul Gaming Marathon.
O noua voce pentru personajele feminine
La Gaming Marathon, Vodafone provoaca gamerii si comunitatile lor sa dea o noua voce personajelor feminine din jocuri. Pentru ca reprezentarea lor este de multe ori sexualizata, de la infatisare pana la sunetele pe care acestea le scot cand pierd, creatoarele de continut ii invita pe gameri sa spuna in timpul stream-urilor cum ar trebui sa sune de fapt personajele feminine din jocuri.
Comunitatea GRL Power se mareste
GRL Power se extinde pentru a oferi sansa tuturor creatoarelor de continut sa faca parte dintr-o comunitate bazata pe valori de nondiscriminare si incurajare a talentului in gaming. Streameritele Antonia Nuckle, Karinul, AlexaTV, Reddysh, Trissmery si multe altele vor avea oportunitatea de a discuta, in timpul meciurilor de Among Us, cu Ana Dumbrava, jucatoare profesionista CS:GO, desemnata “Women’s Player of the Year” de catre HLTV, despre perfomanta in esports feminin.
Avantajele de a lucra in industria dezvoltatoare de jocuri video
Fetele interesate sa urmeze o cariera de programatoare, producatoare, community manager sau tester, printre multe alte specializari pe care industria de game development le cuprinde, vor afla in timpul stream-urilor cum se pot pregati pentru a dezvolta jocuri video. Specialistele de la studioul Gameloft vor impartasi comunitatilor lui Bobospider, Trissmery, Meitii si Tudor Butan experienta lor in industrie si despre cum au ales o cariera in acest domeniu.
In plus, IceManLucky si Gabriela Bucur vor purta discutii cu reprezentantele studioului Amber despre cum acestea au combatut stereotipurile si prejudecatile din societate atunci cand au ales o cariera in game development.
Finala competitiei PUBG Mobile
Finala celei de-a treia competitii de PUBG Mobile, destinata pasionatilor amatori sau profesionisti de mobile gaming, va avea loc pe 5 martie si va fi transmisa live in cadrul Gaming Marathon si comentata de Tedereu, cel mai prolific streamer al celebrului joc online multiplayer de tip battle royale.
Mai multe detalii despre Gaming Marathon, line-up-ul complet si programul jocurilor se gasesc pe www.gaming-marathon.ro.