E3 2015: industria tureaza motoarele pentru Realitate Virtuala
1/16895
calendar_month 15 Iun 2015, 18:00
Marile nume din industria de gaming, si nu numai, reconfirma, cu ocazia E3 2015, ca Realitatea Virtuala si produsele conexe sunt urmatorul pas in domeniu.
Acum vorbim inca doar despre dezvoltarea acestor produse, dar cert este ca 2016 va fi anul care va aduce cele mai multe propuneri de gadgeturi VR. Sony, Samsung, HTC si Oculus vor de mai mult timp sa ne convinga ca viitorul gaming-ului se afla in Virtual Reality. In plus, inca un jucator si-a anuntat debutul pe acest segment, cu un headset care promite o tehnologie mai avansata decat a competitorilor. Deloc surprinzator, este vorba despre studioul de jocuri Starbreeze, responsabil de titluri de succes precum Syndicate sau Payday 2, care a adus in acest an la E3 un prototip al headsetului sau, StarVR, construit dupa achizitia startup-ului InfinitEye.

(foto: StarVR)
StarVR promite sa fie cel mai avansat headset de realitate virtuala, daca ne uitam la specificatiile pe care le ofera. Casca se bazeaza pe doua ecrane de 5,5 inch si poate oferi un camp de vizualizare de 210 grade, dublu fata de cat ofera, de exemplu, Oculus Rift. Pe langa acest avantaj tehnologic, rezolutia StarVR este de 5120×1440p (Oculus Rift dispune de o rezolutie de 2160×1200), iar experienta, dupa cum promit dezvoltatorii proiectului, este cu adevarat imersiva. Pe langa campul de vizualizare foarte larg si rezolutia mare, StarVR dispune de un sistem complex de lentile si o combinatie de senzori, precum giroscop, accelerometru si magnetometru.

Starbreeze va face in cadrul E3 din acest an demonstratii ale noului sau produs folosind jocul The Walking Dead, pe care compania intentioneaza sa il lanseze tot in 2016.
Starbreeze nu a anuntat inca o data de lansare pentru noul headset, dar Project StarVR ar putea fi prezentat in versiune finala anul viitor, completand astfel galeria de produse de acest tip asteptate de catre consumatori. La specificatiile pe care le ofera, se pare ca headset-ul nu va fi tocmai unul ieftin, iar competitia se anunta deja destul de mare pe segmentul despre care vorbim.
Urmariti clipul oficial de prezentare pentru project StarVR:

Ce alte gadgeturi de realitatea virtuala asteptam pentru 2016? Samsung GearVR, HTC Vive (dezvoltat impreuna cu Valve), Oculus Rift si Project Morpheus de la Sony.
Sursa: StarVR

Sondaj

Care credeti ca este cel mai asteptat film din 2024?