Dezvoltatori de toate varstele sunt provocati sa creeze jocuri video inspirate din mitologia romaneasca
8/8182
calendar_month 05 Sep 2022, 13:47
La Tales of Us Game Jam Romania, Praslea cel Voinic sau Ileana Consanzeana vor deveni personaje principale ale jocurilor video

Mitologia și gaming-ul se vor intersecta în cadrul evenimentului Tales of Us Game Jam, un eveniment ce va reuni dezvoltatori de jocuri care doresc sa se afirme prin crearea unui titlu original. Game Jam-ul va avea loc în perioada 30 septembrie – 2 octombrie, la CINETic și este organizat de catre Tales of Us și RGDA (Asociatia Dezvoltatorilor de jocuri video din Romania). Evenimentul are rolul de a expune la nivel international cultura locala si talentul tinerilor dezvoltatori din Romania.
Game Jam-ul este deschis catre toti programatorii, artiștii și designerii care au 18 ani sau mai mult. Fiecare dezvoltator este binevenit sa participe la Game Jam, de la începatori la profesioniști experimentati care cauta un mod amuzant și inedit de a crea jocuri în afara job-ului lor. Pentru a participa la eveniment, aceștia se pot înscrie pe site-ul rgda.ro.
''Suntem încantati de faptul ca Tales Of Us a ales Romania ca una dintre locatiile de provenienta a poveștilor și basmelor populare. Noi, la RGDA, vedem un mare potential în îmbinarea mitologiei romanești cu un game design unic. Speram ca organizarea acestui game jam va face parte dintr-o discutie mai larga despre cum folclorul și poveștile noastre populare pot fi o mare sursa de inspiratie pentru a crea jocuri originale în tara noastra, care pot deveni titluri de succes în întreaga lume'', spune Andreea Medvedovici Per, director executiv RGDA.
„Cunoștintele mele despre Romania și despre cultura sa se limitau la stereotipurile despre casele pline cu usturoi și poveștile cu vampiri. Astazi, munca noastra cu Tales of Us ne permite sa sprijinim și sa exploram povestiri care se îndeparteaza de aceste naratiuni și povești unilaterale. Suntem uimiti de diversitatea poveștilor și miturilor romanești pe care le-am descoperit și abia așteptam sa vedem în ce se vor transforma acestea în timpul unui Game Jam”, a precizat Eva Vonk, producer și creative director la Tales of Us.
Evenimentul va fi unul hibrid, cu pana la 30 de participanti care vor fi prezenti la CINETic și locuri nelimitate pentru cei care aleg sa participe online. Deadline-ul pentru depunerea aplicatiilor este 21 septembrie 2022.
Pe 30 septembrie, evenimentul va fi deschis de unii dintre cei mai avizati și pasionati povestitori romani care îi vor introduce pe participantii la game jam în lumea legendelor, miturilor arhaice romanesti din mai multe zone emblematice ale Romaniei: Dunarea, Transilvania, Maramureș și multe altele. Prin intermediul a 7 povești autentice, mentorii le vor povesti tinerilor despre natura personajelor, simbolismul poveștilor, moștenirea culturala și alte lucruri interesante de care dezvoltatorii sa se poata folosi în dezvoltarea jocurilor lor. Asftel, personaje precum Praslea cel Voinic, Ileana Cosanzeana, Dragobete sau fiinte fabuloase precum balaurul, sanzienele, strigoiul sau ursitoarele vor putea fi actorii principali ai jocurilor create de participanti.
Participantii vor avea la dispozitie 46 de ore pentru a dezvolta un joc video, de pe 30 septembrie, ora 17.00 pana pe 2 octombrie, ora 16.00. Prezentarea jocurilor, evaluarea și premierea vor avea loc în ultima seara a game jame-ului.
În urma game jam-ului vor fi alese 3 jocuri care vor continua într-o faza de prototipare, iar la finalul parcursului, un singur joc va primi finantare pentru a fi produs și de a face parte din World of US, platforma dezvoltata de Tales of Us.
World of Us este o viitoare platforma digitala mitologica în care copiii calatoresc, creeaza și învata despre lumea din jurul lor prin joc. World of Us este o punte pentru ca miturile ancestrale sa ajunga la un public global, începand cu poveștile din regiuni din Congo, Brazilia și Romania. World of Us este produsa de Tales of Us.
În plus, primele 3 jocuri clasate vor fi premiate cu un total de 3.000 de euro, dupa cum urmeaza: Locul întai - 1.700 de euro, locul doi - 800 de euro, locul trei - 500 de euro.