CS:GO pe Cluj Arena: Cele mai bune 8 echipe romanesti se bat in calificarile pentru Turneul National de Esports
8/8061
calendar_month 08 Iun 2022, 13:03
Echipa care va castiga turneul ajunge la Campionatul European de CS:GO, organizat anul acesta la Oradea
Superbattles, Turneul National de CS:GO, organizat de Digital Crusade, a dat startul etapelor de calificare, iar doua dintre acestea vor fi organizate la Cluj Arena, în cadrul Sports Festival. Pe 11 si 12 iunie, gamerii pot urmari cele mai bune 8 echipe din tara cum se bat pentru un loc în semifinalele si finalele de pe 28 si 29 iunie de la Bucuresti.
Echipele OneTap Gaming, KTRL, Allstars Gaming, Balkan Bears, Infinite Gaming, Nexus Gaming, Redpack Esports si Haita se vor întalni pe 11 si 12 iunie la Cluj Arena, urmand ca meciurile decisive sa se joace între echipele semifinaliste si finaliste la Bucuresti, pe 28 si 29 iunie, pe terasa Promenada Mall. Intrarea va fi gratuita, în limita locurilor disponibile. De altfel, pe 11 si 12 iunie se vor organiza concursuri 1v1 alaturi de creatorul de continut JaxiTV, unde iubitorii de CS:GO pot castiga premii speciale.
Turneul va desemna cea mai buna echipa din Romania care va merge la Campionatul European de CS:GO (Euro CS:GO), organizat anul acesta în Romania, la Oradea, în noua sala polivalenta Oradea Arena. Euro CS:GO are loc în perioada 5 – 10 iulie si face parte din Digital Crusade 2022, primul festival dedicat Esports-ului din Romania. Prize pool-ul campionatului de CS:GO se ridica la 25.000 dolari. Biletele pentru Digital Crusade 2022 au fost puse în vanzare si pot fi achizitionate de aici.
Pe langa titlul de campioana europeana, echipa castigatoare va ajunge la finalul anului în Bali (Asia), la Campionatul Mondial. Anul trecut, echipa romaneasca OneTap Gaming, care se afla si în acest an printre cei calificati, a ocupat locul 2 la Campionatul Mondial din Israel.

Alte competitii din cadrul festivalului Digital Crusade 2022
Alaturi de Euro CS:GO, Digital Crusade 2022 aduce în Romania si cel mai mare turneu de League of Legends (LoL) din sub-estul Europei. Evenimentul se numeste Crusaders Crown si a pus fata în fata cele mai bune echipe de LoL din regiunea noastra.
Competitia si-a desemnat deja echipele finaliste care se dueleaza pentru premiul de 12.000 de dolari în turneul de League of Legends cu cel mai ridicat nivel competitional din istoria Romaniei. Cele opt echipe finaliste sunt We Love Gaming Esports si Phantasma (Grecia), Steaua Rosei Belgrad (Serbia), Valiance (Croatia), Kaufland Hangry Knights (Germania) si Allstars, Nextplease si Nexus KTRL (Romania).
Digital Crusade 2022 însumeaza 6 zile de eveniment si 6 competitii diferite. Pe langa Campionatul European de CS:GO si Crusaders Crown, vor mai avea loc alte patru competitii: Super Battles (competitie nationala de CS:GO), Esports Corporate Championship (campionate de LoL, CS:GO, Dota 2 si FIFA dedicate angajatilor gameri din Romania), Girl Gamer European Championship (campionat de LoL dedicat exclusiv fetelor) si înca un turneu surpriza, care va fi anuntat în curand. Prize pool-ul total al acestor competitii se ridica la peste 50.000 de dolari.