hit.ro  »  Multimedia  »  Jocuri  »  Crucea Rosie vrea ca gamerii sa fie penalizati virtual pentru "crimele de razboi" comise in jocuri

Crucea Rosie vrea ca gamerii sa fie penalizati virtual pentru "crimele de razboi" comise in jocuri

calendar_month 08 Oct 2013, 16:06
Crucea Rosie a venit recent cu o propunere cel putin inedita. Gamerii pasionati de shootere precum Call of Duty sau Arma ar trebui sa fie penalizati virtual pentru "crimele de razboi" din timpul unui gameplay. Argumentul?
Francois Senechaud, seful departamentului pentru Integrare si Promovare a Legii din cadrul Comitetului International al Crucii Rosii (ICRC), spune ca fara un astfel de sistem, gamerii nu vor putea intelege pe deplin gravitatea crimelor de razboi, evident, cele din viata reala.
Cei de la Crucea Rosie, care nu au definit termenul de penalizare virtuala inca, spun ca asa-numitele crime de razboi din spatiul virtual sunt reprezentate de anumite pasaje din jocuri, precum tortura folosita pentru aflarea de informatii, atacarea civililor sau a unitatilor medicale.

De precizat este faptul ca reprezentantii Crucii Rosii nu condamna jocurile de tip shooter, din contra, spun ei, vor ca apropierea de realitate sa fie si mai mare prin includerea acestor penalizari virtuale.
Nu stim cati dezvoltatori vor adopta propunerea, dar in mod cert ea va duce la cateva polemici aprinse in lumea pasionatilor de jocuri.
Cumpara de la eMAG.ro cele mai tari jocuri PC
Pana acum, doar developerul jocului Arma, Bohemia Interactive, a confirmat faptul ca deja colaboreaza cu ICRC pentru implementarea in titlurile sale viitoare a penalizarilor pentru crime de razboi.
Mai trebuie spus ca nu toate shooterele sunt vizate de ICRC. Tinta Crucii Rosii sunt doar titlurile care simuleza conflictele armate reale.
Sursa: UberGizmo 

Sondaj

Care este prima versiune de Windows pe care ati folosit-o?