Cele mai bune videouri de gaming romanesti vor fi premiate la Gaming Video Awards
3/35166
calendar_month 09 Aug 2023, 18:33


Creatorii de continut si agentiile sau brandurile pot inscrie videourile si campaniile pana pe 22 septembrie

Gaming Video Awards da start inscrierilor la cea de-a patra editie, competitia continuand sa caute si sa premieze cel mai bun continut video de gaming pe care streamerii si brandurile il creaza pentru comunitatile lor. Noutatea acestui an este introducerea unei noi categorii de concurs dedicata brandurilor, Cea mai buna campanie in-game advertising. Inscrierile in cadrul competitiei se fac accesand www.gamingvideoawards.ro pana pe 22 septembrie.  

Gaming Video Awards isi continua misiunea de a oferi recunoastere acelor creatori care propun publicurilor lor nu doar energie debordanta si pricepere in jocurile video, dar si un discurs corect, live-uri si videouri de calitate si o atitudine pozitiva. Si, nu in ultimul rand, Gaming Video Awards identifica si premiaza acele branduri care se adreseaza publicului de gaming.
 
Noua categorie dedicata brandurilor si agentiilor de comunicare, Cea mai buna campanie in-game advertising, premiaza campaniile desfasurate in timpul jocurilor video, fie ele statice sau dinamice, iar acestea vor fi analizate de catre juriu in functie de modul de executie, felul in care campania a fost integrata in joc, targetarea relevanta, si, nu in ultimul rand, creativitatea.

“Gaming-ul nu mai reprezinta de mult o activitate de nisa, ci il experimentam aproape peste tot in viata de zi cu zi. Si campaniile de comunicare care au o componenta de gaming s-au inmultit in ultimii ani, aratand interesul crescut al brandurilor de a se conecta cu o audienta mai tanara, dar si de a reflecta un mod de a petrece timpul liber pentru adulti. Aceasta crestere am vazut-o la Gaming Video Awards, nu doar al numarului mai mare de campanii inscrise anul trecut fata de anul precedent, dar si nivelul creativ al acestora. Invitam toate agentiile si brandurile care au demarat campanii de advertising cu continut de gaming sa se inscrie in cadrul competitiei, care devine de la an la an, o radiografie a impactului pe care gaming-ul il are in viata noastra”, spune Tudor Daescu, presedinte Gaming Video Awards.

Anul trecut, Army of the Streamers, o campanie semnata de Netflix si Jam Session, a castigat primul loc la toate categoriile din competitie, Netflix obtinand astfel premiul de Comunicatorul anului in gaming. 

Anul acesta, Gaming Video Awards semneaza un parteneriat cu IAA Romania (International Advertising Association), cu ajutorul caruia tot mai multe agentii de comunicare sa aiba acces la aceasta competitie, iar prin workshop-urile organizate impreuna cu IAA, acestea sa ajunga la know how si cunoastere in a comunica cu publicurile de gaming. Doar anul acesta la Cannes Lions, cel mai mare festival international dedicat creativitatii, in cadrul noii categorii Entertainment Lions for Gaming, au fost inregistrate peste 600 de inscrieri.

“In viitor nu vor mai exista campanii de comunicare de succes fara o componenta de gaming integrata interesant. Fie ca adreseaza audiente mai tinere sau adulti, tot mai multe branduri fac pasul in aceasta directie. Salutam initiativa lansarii acestei competitii si incurajam agentiile sa participe si sa urmareasca acest fenomen. Industria noastra e pregatita sa imbratiseze din ce in ce mai profund si profesionist acest fenomen.”, a precizat Victor Dobre, director executiv IAA Romania.

Streamer-ul Bogdan “Bobospider” Timus este in acest an presedinte al juriului, lui alaturandu-se Ovidiu “Ovvy” Patrascu, streamer de FIFA si fost campion mondial si european la FIFA.Impreuna cu ei, nume importante ce activeaza in gaming, media, comunicare si marketing vor completa lista juratilor si vor nota propunerile publicului. Juriul va analiza categoriile de concurs si nominalizatii in luna octombrie. Gala de anuntare a castigatorilor va avea loc in noiembrie, in cadrul unui eveniment offline care va fi anuntat pe canalele de social media si va putea fi urmarit si live pe site-ul www.gamingvideoawards.ro. 

La fel ca si la editiile anterioare, si anul acesta trofeele GVA sunt create din plastic recliclat, creatorii de continut promovand beneficiile reciclarii in randul publicurilor lor.

Gamerii pot inscrie videourile creatorilor de continut preferati la urmatoarele categorii pana pe data de 22 septembrie:

    • Cel mai bun stream 
    • Cel mai bun video de gaming 
    • Cel mai bun video axat pe jocurile populare: Fortnite , Minecraft, GTA, Stumble Guys, Roblox
    • Cel mai bun video al unei creatoare de continut
    • Newcomer of the Year 
    • Cel mai bun video de gaming tech
    • Cel mai bun video de MOBA
    • Cel mai bun video de Sports Games
    • Cel mai bun video de Tactical Shooters
    • Cea mai buna serie Let’s Play
    • Cel mai bun video kids friendly
    • Cel mai bun video de mobile gaming
    • Cel mai bun video de gaming de pe TikTok
    • Cel mai bun video al unui jucator pro
    • Cel mai bun video al unui caster de Esports
    • Role Model of the Year
    • Cel mai popular streamer

Categoriile la care agentiile sau brandurile isi pot inscrie proiectele derulate in utimul an:

    • Cea mai buna campanie cu continut de gaming
    • Cea mai buna campanie de comunicare a unui brand prin evenimente speciale de gaming
    • Cea mai buna campanie cu creatori de continut
    • Cea mai buna campanie in-game advertising

Gaming Video Awards este un eveniment organizat de Daescu Bortun Olteanu.