Cele mai bune jucatoare profesioniste din tara vor fi desemnate la Gaming Marathon
7/7991
calendar_month 12 Apr 2022, 13:58
27% din angajatii primelor 15 companii de gaming din Romania sunt femei

Gaming Marathon, cel mai mare festival romanesc online de gaming, aniverseaza 2 ani de existenta printr-o editie în care îsi reafirma sustinerea fata de fetele si femeile interesate sa urmeze o cariera în gaming. Sambata, timp de peste 15 ore, streamerii si comunitatile lor de sute de mii de gameri le vor încuraja pe fete sa urmeze o cariera în gaming, fie ca îsi doresc sa fie creatoare de continut, fie sa se antreneze pentru o cariera de jucatoare profesioniste în competitii de esports sau îsi propun sa lucreze în industria dezvoltatoare de jocuri.Gaming Marathon este connected by Vodafone si upgraded by George si are loc sambata, 16 aprilie, începand cu ora 10, pe www.gaming-marathon.ro.
Girl Gamer, competitie de League of Legends dedicata fetelor
Evenimentul ofera oportunitatea fetelor talentate sa se remarce la nivel european la Girl Gamer European Championships, una dintre putinele competitii de League of Legends dedicate exclusiv fetelor. La aceasta editie de Gaming Marathon, are loc faza locala a turneului Girl Gamer cu sprijinul #EveryGamerCounts, o initiativa a Goethe-Institut Bucuresti, care are scopul de a gasi cele mai bune echipe de fete din Romania care vor avea ocazia sa joace în cadrul turneului european. Produsa de Digital Crusade, etapa calificarilor pentru competitia Girl Gamer Romania va avea loc pe 12 aprilie, iar finala competitiei se va desfasura în cadrul Gaming Marathon, pe 16 aprilie.
“Sarbatorim doi ani de Gaming Marathon cu una dintre temele favorite abordate pana acum în cadrul evenimentului, anume sustinerea femeilor în gaming. Ultimele cifre furnizate de RGDA arata ca 27% din angajatii primelor 15 companii de gaming din Romania sunt femei. Iata deci ca femeile nu doar ca se joaca la fel de mult ca barbatii, asa cum releva tot un studiu recent, ci si contribuie la dezvoltarea jocurilor. Credem cu tarie ca mai multe femei în gaming înseamna mai multa diversitate care genereaza mai multa creativitate si valoare pentru industrie, asa ca vom continua sa le încurajam sa fie deschise catre o cariera în domeniu, indiferent de disciplina de care sunt interesate.”, a precizat Tudor Daescu, presedinte Gaming Week, co-organizatorul Gaming Marathon.
O cariera de succes în industria de gaming
Fetele interesate sa urmeze o cariera în industria devoltatoare de jocuri vor afla cum pot ajunge sa lucreze în game development chiar de la specialistele din industrie. Ovvy, AmyClaire, Bobospider si Antonia Nuckle vor vorbi cu reprezentante ale Ubisoft, cel mai mare studio din industria dezvoltatoare de jocuri de pe plan local, despre oportunitatile existente în industrie pentru femei si, mai ales, cum este sa lucrezi la jocuri de un succes enorm, care sunt realizate si în Romania, precum Assassin’s Creed Valhalla, Watch Dogs: Legion sau Rainbow Six Extraction.
Challenge-uri pe mobile între cuplurile de streameri
Samsung provoaca doua cupluri de streameriîn meciuri 1 vs. 1 în unele dintre cele mai populare jocuri de pe mobile pentru a demonstra ca skill-urile sunt cele mai importante, nu cine se afla în fata ecranului. Alexa si Jaxi se vor confrunta în Standoff 2, în timp ce Tedereu si prietena sa vor juca meciuri de PUBG Mobile.
Ce cumpara gamerii online?
Pentru prima data în cadrul Gaming Marathon, streamerii vor realiza un sondaj cu ajutorul comunitatilor lor. Studiul este initiat de George, primul banking inteligent, si îsi propune sa afle mai multe despre obiceiurile gamerilor în materie de shopping online. Cei care vor participa la studiu vor avea ocazia sa castige numeroase premii si gadget-uri.
Mai multe detalii despre Gaming Marathon, line-up-ul complet si programul jocurilor se gasesc pe www.gaming-marathon.ro.
Gaming Marathon este connected by Vodafone si upgraded by George si sustinut de AGON by AOC, Samsung, Logitech G, HELL ENERGY, Goethe-Institut Bucuresti, Ubisoft Romania si Radio ZU.