hit.ro  »  Multimedia  »  Jocuri  »  Ce este airsoft: cum se joaca si ce echipamente sunt necesare?

Ce este airsoft: cum se joaca si ce echipamente sunt necesare?

calendar_month 15 Apr 2022, 17:11
Airsoft este pur si simplu un joc de echipa în care sunt folosite replici ale armelor de foc. În airsoft, se pot folosi arme cu gaz, cu arc sau electrice. În cele mai multe cazuri, armele ASG folosesc gloante BB de 6 mm.

Regulile jocului

Bineînteles, fiecare poate sa alcatuiasca singur regulile jocului. Cu toate acestea, trebuie sa stii ca tintirea unui inamic este baza jocului de airsoft . În aceste jocuri, cel mai adesea sunt inventate diverse scenarii, pot fi lupte istorice sau variatii moderne pe diverse teme. Înainte de a începe jocul se stabilesc diverse reguli, de exemplu cele legate de o lovitura. Gloantele armelor airsoft nu au vopsea, asa ca ceea ce conteaza este abordarea onorabila a distractiei pentru toti participantii jocului de airsoft.
În acelasi timp, merita sa realizezi ca, jucand airsoft, poti lua parte la joc chiar si alaturi de cateva zeci de oameni. Pentru acest tip de joc, desigur, ai nevoie de locurile potrivite, si de aceea fanaticii ASG cauta terenuri de antrenament sau paduri în care este greu sa întalnesti turisti.

Tipuri de jocuri

Jocurile Airsoft pot fi împartite în general în trei categorii. În primul rand, ai de-a face cu un joc de împuscaturi tipic. La acest joc pot lua parte mai multe persoane. Scenariul principal este un pariu pentru a obtine un anumit loc, un anumit lucru. În acest tip de joc, poti exclude un jucator cu o lovitura precisa sau îl poti neutraliza pentru cateva minute.
Un alt tip de joc este asa-numitul LARP, adica scenariul distractiv este mult mai extins decat în ​​shooter. Nu este vorba doar de „împuscaturi” obisnuite, ci sunt asteptate si alte abilitati, precum eficienta în diplomatie sau în tratarea problemelor economice.
Ultimul tip de joc de airsoft este de tipul simularilor militare, adica se poate spune ca actiunea care are loc pe un camp de lupta adevarat. Timpul unui astfel de joc poate fi foarte lung, uneori de 24 de ore, alteori chiar 2 zile. Dar acest lucru face totul mult mai deosebit si necesita o pregatire mai intensa, echipamente de protectie, îmbracaminte speciala si bineînteles, bocanci militari.

Arme de airsoft si alte echipamente

Armele Airsoft sunt, în primul rand, replici fidele ale unor arme reale. Acest lucru nu este surprinzator, deoarece toata aceasta distractie a venit din Asia, unde s-a acordat o mare importanta realizarii unor replici ale armelor reale cat mai mult posibil. Aceste pistoale airsoft au însa o putere maxima de 17 J, ceea ce înseamna ca pot fi achizitionate fara autorizatie. Trebuie sa stii ca atunci cand cumperi un pistol airsoft, poti trage pana la 80 de metri. Acesta este standardul. Cu toate acestea, astfel de arme îti permit sa colectezi pana la 500 de BB dintr-o singura miscare, ceea ce este divertisment garantat. Pentru doar cateva sute de lei, poti avea o replica de o calitate excelenta care îti va permite sa participi la jocurile ASG.
În plus fata de arma, trebuie sa cumperi ochelari de protectie, fara ei nu ar trebui sa mergi la „lupta”. Cu siguranta, fiecare jucator trebuie sa se gandeasca sa îsi cumpere doar ochelari de protectie dovediti, care sunt pur si simplu necesari pentru a mentine siguranta. În plus, ar trebui sa investesti în clasa adecvata de încaltaminte, sa te gandesti la o vesta tactica, gloante si echipamente suplimentare. Mergand sa joci airsoft, nu poti lasa nimic la voia întamplarii.
Airsoft este cu adevarat un mod de divertisment grozav, cu toate acestea, ar trebui sa urmezi regulile stabilite anterior si sa ai echipamentul adecvat.

 

Sondaj

Ce jocuri vor avea cel mai mare succes anul acesta?