Campionatul European de CS:GO are loc in Romania, la Oradea
8/8011
calendar_month 29 Apr 2022, 12:28
Calificarile europene fac parte din cadrul Digital Crusade 2022, primul festival de Esports din Romania
Campionatul European de CS:GO (Euro CS:GO) este al doilea turneu european de CS:GO organizat în Romania si va avea loc în perioada 5-10 iulie, la Oradea, în noua sala polivalenta Oradea Arena. Calificarile europene vor desemna cea mai buna echipa europeana care va ajunge sa se lupte pentru titlul de Campioana Mondiala la finalul anului în Bali. Euro CS:GO este parte, alaturi de alte competitii de CS:GO si League of Legends, din Digital Crusade 2022, primul festival dedicat Esports-ului din Romania.
"Cel mai important lucru pentru noi este ca evenimentul Digital Crusade 2022 sa reprezinte o piatra de temelie în dezvoltarea fenomenului Esports în Romania. Pentru ca acest lucru sa se întample, ne-am axat pe trei elemente foarte importante, pe care le vom folosi pentru a masura succesul acestui eveniment. În primul rand, experienta de care va avea parte publicul, atat online, cat si offline. În al doilea rand, nivelul de gameplay. Ne-am straduit sa aducem cei mai buni jucatori si cele mai bine cotate echipe la care Romania are acces în momentul de fata. În al treilea rand, nivelul productiei va fi state-of-the-art. Este foarte important ca aceste trei elemente sa functioneze si sa reprezinte cartea de vizita a Romaniei în scena internationala de Esports. Vrem sa aratam ca > se poate si la noi < si vrem ca publicul prezent la eveniment sa aiba parte de o experienta nemaiîntalnita pana acum.", a spus Mihai Cotos, CEO al Digital Crusade.
Turneul national
În luna iunie vor avea loc calificarile nationale, care vor stabili echipa cea mai puternica sa reprezinte Romania la Euro CS:GO 2022. Turneul de calificare local se va juca în cadrul evenimentului online Super Battles, organizat de Digital Crusade.
Calificarile si finala Euro CS:GO
Dupa turneele nationale realizate de fiecare stat în parte, prima întalnire dintre cele peste 30 de tari înscrise deja va avea loc tot în mediul online. Astfel, în luna iunie, timp de 2 zile echipele se vor confrunta pentru a stabili cele mai bune 16 echipe care vor ajunge în Romania.
În perioada 5-10 iulie, finala de la Oradea va desemna cea mai buna echipa din cele 16 care s-au remarcat în calificari. Prize pool-ul campionatului de CS:GO se ridica la 25.000 dolari.
Titlul de Campion Mondial si premiile
Cele mai bune echipe de pe fiecare continent vor ajunge la finalul anului la Campionatul Mondial din Bali (Asia), unde se vor lupta pentru titlul de campioana mondiala. Anul trecut, echipa romaneasca OneTap Gaming a ocupat locul 2 la Campionatul Mondial din Israel.
Digital Crusade 2022 aduce cel mai mare turneu de League of Legends din sub-estul Europei în Romania. Evenimentul Crusaders Crown pune fata în fata cele mai bune echipe din regiunea noastra. Opt echipe se vor duela pentru premiul de 12.000 de dolari în turneul de League of Legends cu cel mai ridicat nivel competitional din istoria Romaniei. Cele mai bune echipe din Grecia, Liga Balcanica si Romania au fost invitate sa participe la Crusaders Crown, iar pasionatii de League of Legends îsi vor putea masura fortele împotriva celor mai buni jucatori din regiune. Turneul are 3 etape de calificari destinate publicului, doua dintre acestea fiind deschise tuturor jucatorilor europeni, în timp ce un turneu de calificare va fi dedicat exclusiv jucatorilor romani.
6 competitii de Esports în 5 zile de festivalDigital Crusade 2022 însumeaza 5 zile de eveniment si 6 competitii diferite. Pe langa Campionatul European de CS:GO si Crusaders Crown, vor mai avea loc alte patru competitii: Super Battles (competitie nationala de CS:GO), Esports Corporate Championship (campionate de LoL, CS:GO, Dota 2 si FIFA dedicate angajatilor gameri din Romania), Girl Gamer European Championship (campionat de LoL dedicat exclusiv fetelor) si înca un turneu surpriza, care va fi anuntat în curand. Prize pool-ul total al acestor competitii se ridica la peste 50.000 de dolari.