Andrei ¬Odoamne¬ Pascu este primul roman campion european la League of Legends din istorie
8/8195
calendar_month 13 Sep 2022, 13:42
Andrei „Odoamne” Pascu a devenit primul roman campion european de League of Legends din istorie, castigand League European Championship Summer 2022 alaturi de echipa sa Rogue. LEC reprezinta cea mai mare competitie la nivel european dedicata jocului, cu un prize pool total de 200.000 euro. Castigarea trofeului îi va da ocazia lui Odoamne sa se lupte pentru titlu mondial în octombrie.
Finala LEC a avut loc pe 11 septembrie la Malmo, în Suedia, în fata a peste 10.000 de spectatori si milioane de fani care au urmarit evenimentul online. Cu un joc solid din partea lui Odoamne, Rogue s-a impus în fata celor de la G2 cu scorul de 3-0, castigand premiul cel mare de 80.000 de euro.
Andrei ”Odoamne” Pascu are 27 de ani si joaca League of Legends la nivel profesionist pe postul de top laner pentru Rogue începand din sezonul 2021. Este primul mare trofeu din cariera de peste 8 ani a lui Odoamne, care de-a lungul anilor a jucat la echipe renumite precum Cloud9, H2k, Splyce sau Schalke 04.
La conferinta de presa, Odoamne a declarat: „Am fost socat si neîncrezator ca s-a întamplat dupa atat de mult timp. De opt ani urmaresc momentul acesta.”
Castigarea LEC înseamna pentru Rogue calificarea la turneul League of Legends Worlds Championship, care începe pe 7 octombrie. Astfel, în mai putin de o luna, Odoamne si echipa sa vor înfrunta pe celebra arena Madison Square Garden din New York cele mai prestigioase echipe din întreaga lume.
LEC (League European Championship) este turneul european oficial al League of Legends, cel mai popular joc MOBA din lume, cu peste 60 de milioane de jucatori la nivel global.

Sondaj

Care credeti ca este cel mai asteptat film din 2024?