Amber a dezvoltat un joc cu mesaj social pentru Netflix: Wild Things: Animal Adventures
8/8204
calendar_month 19 Sep 2022, 14:34
Amber continua sa se afirme la nivel internațional ca un studio de top în dezvoltarea si co-dezvoltarea de jocuri video. Dupa succesul cu Tetris Beat pe Apple Arcade, Amber anunța lansarea pe Netflix a Wild Things: Animal Adventures, titlu la finalizarea caruia a contribuit împreuna cu Jam City.
Wild Things: Animal Adventures este un joc de aventura single-player de tip match-3 pentru telefoanele mobile în care jucatorii au ca misiune sa îi ajute pe leul Liam, elefantul Emma si pe prietenii lor sa-si reconstruiasca habitatul dupa dezastrul provocat de o furtuna nimicitoare. În misiunea lor de a salva insula, jucatorii vor trebui sa rezolve puzzle-uri captivante, respectiv sa renoveze si sa aiba grija de ținuturile native ale animalelor.
Trailer Wild Things: Animal Adventures: https://www.youtube.com/watch?v=-JtBpsoluJI
Unul dintre subiectele cheie ale jocului se bazeaza pe un fenomen actual al acestui secol: grija fața de mediu si cum putem contribui la reducerea efectelor cauzate de schimbarile climatice majore. Subiectul este unul extrem de important pentru tinerii din Generația Z, carora Wild Things: Animal Adventures se adreseaza.
„Suntem încântați sa colaboram cu un partener reputabil precum Jam City pentru a lansa Wild Things: Animal Adventures pe platforma Netflix Games. Este primul joc dezvoltat de Amber pentru aceasta platforma si ne ofera experiența necesara pentru a crea si alte produse de acest gen,” a declarat Mihai Pohonțu, Chairman Amber.
Wild Things: Animal Adventures este totodata un proiect care pune accent deosebit si pe incluziune, oferindu-le posibilitatea de a se bucura de aceasta experiența si celor care vad lumea altfel. Jocul pune la dispoziție doua opțiuni distincte de accesibilitate, pentru cele mai comune afecțiuni de daltonism, astfel ca si jucatorii afectați de protanopie si tritanopie sa aiba parte de o experiența de joc desavârsita.
În dezvoltarea jocului au fost implicați peste 20 de programatori, artisti, designeri, animatori, tech artisti si testeri din birourile Amber din Bucuresti, Varsovia si Botosani. Echipa a transformat jocul dintr-un titlu free-to-play într-o experiența premium si a colaborat cu echipa internaționala de dezvoltare a Jam City sa duca la bun sfârsit acest proiect, prin producerea capitolelor care aduc deznodamântul acestei povesti despre prietenie si natura.
Jocul poate fi descarcat pentru iOS si Android, fiind disponibil doar abonaților Netflix. Exclusivitatea ofera avantaje pentru jucatori, caci Wild Things: Animal Adventures este lipsit de reclame, costuri suplimentare sau achiziții în joc.