42 la suta dintre gamerii profesionisti isi fac griji cu privire la starea lor de sanatate mintala
8/8262
calendar_month 18 Oct 2022, 14:54
In plus, gamerii profesionisti isi trateaza sanatatea in mod mai responsabil. In special, profesionistii eSport acorda atentie in mare parte obiceiurilor sanatoase - 34% se gandesc sa doarma suficient, 38% nu uita de pregatirea mintala si 32% fac pauze pentru a se misca atunci cand este posibil.
De asemenea, 40% dintre profesionistii eSport nu sunt de acord sa joace continuu, ci vor lua mai multe pauze pentru somn sau vor manca alimente mai sanatoase pentru a-si imbunatati performanta. Prin comparatie, insa, 59% dintre gamerii de top ar prefera sa se joace decat sa aiba pauze sanatoase.
Raportul complet este disponibil aici.
Pentru a mentine un nivel crescut de performanta, dar si securitatea sistemului, Kaspersky recomanda urmatoarele:


  • O solutie de securitate puternica si fiabila va va fi de mare ajutor, mai ales daca nu va va incetini computerul in timp ce va jucati. Dar, in acelasi timp, va va proteja de orice posibila amenintare cibernetica.
  • Atentie la campaniile de phishing si la gamerii necunoscuti. Este o optiune buna sa verificati de doua ori site-urile web catre care sunteti redirectionati prin intermediul link-urilor din e-mail-urile primite si extensia unui fisier pe care urmeaza sa-l deschideti.


  • Este mai sigur sa cumparati jocuri doar de pe site-uri certificate si sa asteptati vanzarile oficiale – acestea au loc in mod regulat.


In cadrul raportului, Kaspersky a definit urmatoarele categorii de jucatori:


  • eSports Pros


Vad performanta in joc ca fiind extrem de importanta; au participat la turnee cel putin o data in ultimii doi ani; fie isi construiesc un venit din gaming, fie isi doresc doar sa castige niste bani in plus din aceasta activitate


  • eSports Amateurs


Au participat la turnee si competitii cel putin o data in ultimii doi ani; NU cauta oportunitati de a face bani din activitatea lor de gaming


  • Hardcore Gamers


Joaca cel putin 20 de ore pe saptamana


  • Gadget Gamers


Investesc o suma mare sau foarte mare de bani pentru a-si imbunatati performanta de joc (hardware/ antrenament/ nutritie etc.)


  • Gaming Influencers


Stream cel putin o data pe luna; au minimum 1.000 de urmaritori


  • Top Gaming Influencers


Stream cel putin o data pe saptamana si au cel putin 10.000 de urmaritori