10 competitii de esports intr-o singura zi in Romania
7/7734
calendar_month 17 Sep 2021, 16:58
In aceasta toamna, Romania devine un epicentru al esports, asa ca cel mai mare festival romanesc online dedicat jocurilor video, Gaming Marathon, dedica editia din septembrie acestui fenomen impreuna cu echipele profesioniste, cei mai iubiti streameri de gaming si comunitatile lor.

Daca in octombrie, The International, cea mai mare competitie de DOTA 2 din lume, cu premii de peste 40 de milioane de dolari, aduce echipe de talie mondiala pe Arena Nationala, in noiembrie, tot la Bucuresti au loc finalele mondiale de Brawl Stars, iar Digital Crusade, cel mai important turneu de League of Legends din regiune tocmai a inceput, tot in aceasta toamna se preconizeaza emiterea legii privind recunoasterea esports ca sport oficial in Romania.
Pe 18 septembrie, timp de peste 15 ore, Gaming Marathon celebreaza valul de entuziasm si interes pentru sporturile electronice competitive prin numeroase competitii si turnee organizate de cei mai cunoscuti 30 de creatori de continut de gaming romani. Participantii vor putea urmari echipe profesioniste si echipe alcatuite adhoc, dar si sa joace competitiv in cadrul provocarilor live. Gaming Marathon are loc pe www.gaming-marathon.ro.
“10 turnee de esports intr-un singur eveniment, intr-o singura zi este o provocare mare pentru noi ca organizatori. Vrem insa sa demonstram astfel apetitul romanilor pentru aceasta ramura a gaming-ului care a explodat in popularitate oriunde in lume. si sa aratam de ce este atat de mare nevoie ca esports-ul sa fie recunoscut ca sport si in Romania, asa cum in marile tari ale lumii s-a intamplat deja de ceva timp”, a precizat Tudor Daescu, presedinte Gaming Week, co-organizatorul Gaming Marathon.

Echipe PRO de CS:GO se lupta in Valorant

Unele din cele mai mari echipe profesioniste de Counter Strike: Global Offensive din Romania vor juca meciuri inedite de Valorant. Este o competitie de totul sau nimic, echipa triumfatoare castigand unicul premiu pus la bataie de 1000 euro.

Vacanta de gaming ideala

Jaxi ofera participantilor din maraton o vacanta de gaming ideala pentru orice pasionat de jocuri video: un cantonament de 2 zile cu echipa Nexus de CS:GO pentru trei castigatori norocosi. Castigatorii vor beneficia de experienta completa de gameri profesionisti, incluzand sesiuni de antrenament si coaching in joc, sparing intr-o sala de box si un regim alimentar croit ca pentru niste atleti de top.

Turnee de mobile gaming diverse

Tedereu lanseaza provocarea la dueluri 1v1 intre spectatori in PUBG Mobile, iar jucatorii profesionisti de CS:GO ai echipei Nexus Gaming intra intr-o competitie imprevizibila de Standoff 2. Mai mult, in cadrul stream-ului lui Tsuki, jucatorii profesionisti de League of Legends: Wild Rift de la Nexus ii vor provoca pe gameri la meciuri demonstrative intr-un format inedit, culminand cu un meci best of 3 contra echipei OneTap.
in plus, Madalin va face un super turneu de Brawl Stars cu 16 echipe de gameri care se vor lupta pentru faima si premii oferite de Vodafone, AlexaTV si Antonia Nuckle organizeaza turnee de CS:GO cu super premii, iar Lectura de la A la Z le dezvaluie membrilor comunitatii sale cele mai tari trick-uri in CS:GO. Nu in ultimul rand, Theo Zeciu, AmyClaire si Gannicus ii invita pe gameri sa impartaseasca cele mai explozive momente de bucurie atunci cand au castigat meciuri in jocurile lor preferate.
Mai multe detalii despre Gaming Marathon, line-up-ul complet si programul jocurilor se gasesc pe www.gaming-marathon.ro.
Gaming Marathon este connected by Vodafone si powered by Logitech G, sustinut de George, AGON BY AOC, Meteoritzi, Samsung si Philips OneBlade.
Despre organizatori
Bucharest Gaming Week este evenimentul dedicat gamerilor romani, cu misiunea de a promova si a pune in lumina reflectoarelor industria dezvoltatoare de jocuri video locale.
Nexus Gaming este cea mai de succes organizatie de esports din Romania, cu numeroase premii la competitiile internationale cu echipele de CS:GO, League of Legends si PUBG. Casa celor de la Nexus Gaming este Nexus Gamers Pub, cea mai performanta sala de jocuri video din sud-estul Europei.