hit.ro  »  Multimedia  »  Foto - Video  »  Ricoh GR Digital III, de doua ori mai rapida decat generatia precedenta

Ricoh GR Digital III, de doua ori mai rapida decat generatia precedenta

calendar_month 28 Iul 2009, 05:46
Gama de camera foto GR Digital de la Ricoh tocmai a ajuns la generatia a treia, ce poarta in mod firesc denumirea GR digital III.

Camera are o noua lentila wide-angle de 28mm cu F 1.9, un senzor CCD de 10 MP si procesorul de imagine Ricoh GR III. Toate aceste componente reunite promit abilitatea de a face fotografii la cele mai scazute valori ISO pentru o camera din seria GR. In plus mai exista si 3 lentile speciale cu dispersie redusa care v reduc la minimum aberatiile de culoare.
Ricoh sustin ca modelul actual este de doua ori mai performant decat precedentul si ca, de exemplu, la ISO 200 performanteleacestuia sunt aceleasi ale lui GR Digital II la ISO 100.
GR Digital III dispune de pre-autofocus, adica subiectul este urmarit si evidentiat chiar daca butonul declansator nu este apasat. Aceast lucru devine foarte util in modul de fotografiere rapida, in care butonul declansator poate fi apasat rapid pana la fund, fara a mai astepta realizarea functiei focus. Este realizata o fotografie pe baza prefocalizarii, la o distanta focala presetata.
Camera are si functie de inregistrare video la o rezolutie de 640x480 si 30fps. Displayul este unul VGA de 3 inci. Pentru memorie, exista un slot pentru card SDHC, iar imaginile pot fi salvate in format JPEG sau RAW.
Ricoh GR Digital III va fi pus in vanzare incepand cu jumatatea lunii August la pretul de 612 euro.