hit.ro  »  Gadgeturi  »  Foto - Video  »  Panasonic prezinta LZ2000, varful de gama OLED pentru 2022

Panasonic prezinta LZ2000, varful de gama OLED pentru 2022

calendar_month 04 Ian 2022, 17:03

Panasonic anunta lansarea televizoarelor OLED varf de gama pentru 2022, seria LZ2000, disponibile cu diagonale de 55 si 65 inci (140 si 165 cm) si pentru prima data si 77 inci (195 cm). • Disponibil cu diagonale de 77, 65 si 55 inci


 • Configuratia panoului personalizat “Master OLED Pro” generatia 2022, calibrat la Hollywood, ofera o crestere suplimentara a luminozitatii la niveluri medii


 • Noi dotari pentru jocuri, care includ panou Game Control, detectare automata pentru GPU NVIDIA, latenta îmbunatatita pentru jocuri de 60 Hz si compatibilitate implicita HDMI2.1


 • Optimizare în functie de temperatura de culoare a luminii ambientale si un mod Auto AI mai rafinat cu suport suplimentar pentru dispozitive externe


 • Matrice de difuzoare cu tehnologie beam-forming pentru sunet directional precum si difuzoare orientate lateral si în sus, capabile sa ofere experienta superba a unui sunet surround precum si Dolby Atmos®


 • “Calibrat de Technics”: sistem de sunet dezvoltat cu implicarea inginerilor de la Technics, faimosul brand audio al Panasonic


Datorita calibrarii la Hollywood si a acuratetei desavarsite a culorilor, televizoarele Panasonic OLED au fost mereu cea mai buna alegere pentru vizionarea filmelor si a serialelor TV de înalta calitate. Îmbunatatirile suplimentare ale tehnologiilor pentru jocuri, care includ un meniu transparent cu informatii si setari numit Game Control Board, detectare automata a GPU NVIDIA, latenta îmbunatatita la 60 Hz si compatibilitate HDMI 2.1, transforma LZ2000 într-un alegere inspirata si pentru jocuri.

Obiectivul Panasonic de a oferi utilizatorilor o calitate optima a imaginii si a sunetului, indiferent de tipul de continut pe care îl vizioneaza sau de unde si cand vizioneaza, continua cu optimizarea nuantata a imaginii, bazata pe temperatura de culoare a luminii ambientale si detectarea automata a genului, mai precisa, cu ajutorul modului Auto AI.

De asemenea, revizuirea completa a difuzoarelor frontale aduce un nou concept de ergonomie, permitand sunetelor sa fie directionate cu precizie în camera.

IMAGINE OPTIMIZATA PENTRU VIZIOARE ÎN TIMPUL ZILEI

LZ2000 foloseste senzori avansati pentru a detecta temperatura de culoare a luminii din camera si ajusteaza parametrii imaginii într-un mod nuantat pentru a oferi o experienta mai naturala atunci cand, de exemplu, vizionati în timpul noptii.
Aceasta noua caracteristica se bazeaza pe modul Auto AI al Panasonic, introdus anul trecut, care foloseste inteligenta artificiala pentru a identifica în timp real continutul redat pentru a putea optimiza automat atat calitatea imaginii, cat si a sunetului, pentru acel tip de continut. Conceptul urmareste sa ofere o calitate optima a imaginii si a sunetului pentru toti utilizatorii, indiferent de tipul de continut pe care îl vizioneaza, fara sa fie nevoie ca utilizatorul sa schimbe setarile de fiecare data.

În anul 2022, pentru a optimiza imaginea si în functie de timpul din zi de vizionare, LZ2000 foloseste un senzor pentru a detecta temperatura de culoare a luminii ambientale. Acest lucru este important deoarece oamenii percep „albul” diferit în functie de iluminarea ambientala. De exemplu, în majoritatea caselor se folosesc lumini de culoare calda pe timp de noapte, ceea ce înseamna ca portiunile albe de pe ecran pot fi percepute ca fiind albastrui si prea reci. Noul senzor functioneaza împreuna cu procesorul HCX Pro AI pentru a ajusta fiecare ton individual în cel mai realist mod, pe baza luminii ambientale, oferind astfel o experienta de vizionare pe timp de noapte mult mai confortabila. Procesorul HCX Pro AI functioneaza într-un mod foarte inteligent si nuantat, pastrand acuratetea culorilor cu care ochiul uman este familiarizat, precum tonurile culorii pielii, astfel încat sa asigure o imagine naturala.Modul auto AI detecteaza acum mult mai nuantat si tipul de continut vizionat si optimizeaza automat calitatea imaginii si a sunetului în functie de acesta. De exemplu, daca vizionati un film de înalta calitate, sunteti transpus direct într-o sala de cinema. Iar daca urmariti Cupa Mondiala din Qatar, LZ2000 va detecta acest lucru si va va duce virtual chiar la stadion.

Aceste caracteristici sunt concepute pentru a se asigura ca utilizatorii profita la maximum de televizoarele lor, fara a fi nevoiti sa ajusteze manual setarile pentru fiecare ocazie. Daca sunteti genul de persoana care se simte încrezator sa ajusteze setarile manual, atunci modul auto AI poate fi dezactivat.

CALITATE DE CINEMA CALIBRATA LA HOLYWOOD

LZ2000 exista în configuratii de 65 si 55 inci iar modelul cu diagonala de 77 de inci este denumit de Panasonic “Master OLED Pro – dimensiune de cinema”.

Toate cele trei dimensiuni folosesc cea mai recenta configuratie „Master OLED Pro” din generatia 2022, care a fost personalizata de Panasonic pentru a oferi si mai multa luminozitate prin îmbunatatirea procesarii imaginii. Rezultatul este o noua crestere a luminozitatii la nivel mediu, oferind mai multe informatii din HDR si o acuratete îmbunatatita în reproducerea detaliilor în zonele mai luminoase.

Noul OLED LZ2000 reprezinta combinatia dintre acuratetea tehnica a Panasonic sustinuta de know-how-ul si ingineria japoneza si abilitatile de calibrare a culorilor ale lui Stefan Sonnenfeld.

Stefan Sonnenfeld, fondator si CEO al Company 3, este un colaborator de încredere al unora dintre cei mai buni realizatori de film din lume. Sonnenfeld se numara printre cei doar cativa artisti de top care au excelat utilizand puterea colorizarii pentru a spune povesti si a comunica emotii. Descris de NPR drept un „da Vinci al filmelor”, Sonnenfeld si-a folosit abilitatile de colorist la multe dintre cele mai apreciate si populare aparitii ale ultimului deceniu: A Star is Born, Wonder Woman, Man of Steel, Beauty and the Beast, Star Wars: The Force Awakens, Jurassic World, 300 si multe altele. La fel ca multi alti coloristi de top, el foloseste ecranele OLED Panasonic ca monitoare de referinta de format mare în activitatea sa zilnica. Televizoarele OLED Panasonic sunt utilizate pe scara larga în studiouri si case de post-productie.

LZ2000 accepta o gama foarte larga de formate HDR, inclusiv Dolby Vision IQ, Dolby Vision, Filmmaker Mode, HDR10+ Adaptive si HLG Photo, formatul de imagine statica care aduce fotografia în lumea HDR.

Imbunatatiri audiosunetdirectional

LZ2000 introduce sunet directional pe langa pachetul audio 360° Soundscape all-in-one de la Panasonic, capabil sa ofere experiente audio captivante Dolby Atmos. Multiplele grupuri de difuzoare încorporate cu orientare în sus, lateral si frontal produc o ambianta sonora spatiala cu continut Dolby Atmos.

Panasonic a fost primul brand de televizoare care a introdus difuzoare încorporate orientate în sus si lateral, iar în acest an Panasonic a revizuit complet difuzoarele frontale, înlocuindu-le cu o matrice de difuzoare (difuzoare multiple pozitionate liniar) care se desfasoara pe toata lungimea televizorului în spatele grilei difuzorului frontal.

Aceste matrice de difuzoare ofera o serie de avantaje, inclusiv o ambianta sonora mai larga si, de asemenea, un sunet mai precis si clar - în plus, permit si sunet directional. Folosind o interfata grafica foarte intuitiva si usor de utilizat, LZ2000 face posibila reglarea volumului relativ al sunetului în diferite parti ale camerei. Sunt disponibile trei moduri: modul „Pinpoint” care permite sunetului sa fie directionat catre un anumit punct; Modul „Area”, care va permite sa orientati sunetul catre un grup de persoane dintr-o anumita zona a camerei; si un mod „Spot” care mareste volumul într-un anumit loc, în timp ce ceilalti spectatori pot auzi în continuare sunetul la nivel normal.

Sunetul directional aduce noi beneficii de utilizare. Parintii cu copii mici care dorm într-o camera alaturata pot directiona sunetul departe de ei, astfel încat copiii sa poata dormi linistiti, permitand în acelasi timp parintilor sa se bucure de un sunet grozav. O alta aplicatie practica este posibilitatea de a creste volumul pentru un spectator cu probleme de auz, mentinandu-l la nivel obisnuit pentru ceilalti.

IMBUNATATIRI ALE EXPERIENTEI DE JOC

Panasonic LZ2000 ofera si mai multe îmbunatatiri pentru numarul tot mai mare de jucatori care aleg televizoarele Panasonic ca monitor de gaming preferat.

O noua caracteristica numita „Game Control Board” colecteaza toate setarile si informatiile relevante ale jocului într-un singur loc si le prezinta suprapuse peste imaginea jocului – astfel încat sa nu mai fie nevoie sa întrerupeti jocul pentru a le accesa. Mai mult, poate fi programata pentru a fi accesata printr-un singur clic de pe telecomanda, atribuindu-l butonului personalizabil „my App”.

Modulul Game Control ofera acces în timp real la urmatoarele caracteristici si informatii cheie: • Information – aceasta optiune afiseaza toate informatiile care provin din jocul sursa, cum ar fi rata cadrelor, metadatele HDR si datele de sub-esantionare cromatica.


 • Dark Visibility Enhancer - permite jucatorului sa ajusteze granular portiunea aproape neagra a scenelor întunecate, ceea ce îi permite sa vizualizeze traseul sau sa detecteze inamicii care se ascund în umbra.


 • HDR Tonemap – aceasta arata setarile actuale de mapare a tonurilor HDR, care includ „Off” (consola de jocuri gestioneaza maparea tonurilor); „On” (televizorul gestioneaza maparea tonurilor) sau „Dynamic” (televizorul analizeaza cadrele primite în timp real si produce o mapare dinamica a tonurilor pe baza fiecarei scene, chiar si atunci cand sursa este o imagine HDR statica).


 • Input Lag and VRR – permite afisarea si ajustarea parametrilor Input Lag si VRR.


 • Viewing Mode – permite jucatorului sa schimbe în timp real modul de vizionare si sa vada imediat efectul pentru a selecta modul pe care îl prefera.Alte caracteristici noi includ “SPD Auto Game Mode”, detectarea automata a GPU-urilor NVIDIA compatibile cu HDMI2.1 4K HFR/VRR (de exemplu, RTX30--), permitand LZ2000 sa optimizeze automat atat întarzierea de intrare (input lag), cat si setarile VRR pentru a oferi o performanta perfecta a jocului.

Panasonic a redus si mai mult întarzierea de intrare pentru jocurile pe 60 Hz, care sunt compatibile cu majoritatea consolelor de jocuri, prin noul mod „60Hz Refresh Mode’”.

Înca de la început, LZ2000 va fi compatibil cu functii cheie HDMI2.1, cum ar fi High Frame Rate (HFR) si, de asemenea, Variable Refresh Rate (VRR) la 120Hz cu rezolutie completa 4K. Acest lucru face din LZ2000 perechea ideala pentru cele mai noi modele de console de jocuri. Datorita compatibilitatii VRR, LZ2000 poate rezolva multe dintre problemele potentiale ale consolelor, cum ar fi imagine sacadata si cadre întrerupte, daca rezolutia redata si LOD (nivelul de detaliu) sunt prea mari sau exista prea multe efecte sau obiecte redate în acelasi timp. Cu VRR PORNIT, televizorul si consola sincronizeaza ritmul cadrelor pentru a oferi o experienta mai cursiva.

IMBUNATATIRI ALE INTERFETEI MY HOME SCREEN 7.0
LZ2000 dispune de cea mai recenta versiune a sistemului de operare smart TV OS de la Panasonic, My Home Screen 7.0, care este compatibil cu toate serviciile importante de streaming video si include unele îmbunatatiri în ceea ce priveste accesibilitatea si, de asemenea, functia myScenery.

Panasonic a colaborat cu Federatia germana a nevazatorilor si persoanelor cu deficiente de vedere pentru a îmbunatati optiunile de accesibilitate pentru persoanele cu deficiente de vedere. Cu LZ2000, consumatorii vor putea accesa toate setarile de accesibilitate asociate printr-un meniu rapid, care porneste automat si ghidarea vocala. Noul meniu de accesibilitate ofera, de asemenea, o varietate de functii utile. Controlul vocal, descrierile audio, îmbunatatirea dialogului audio si redarea subtitrarilor pot fi configurate cu usurinta.

Pe langa aceste îmbunatatiri importante ale accesibilitatii, LZ2000 va ajuta si sa va relaxati. Functia myScenery, care va permite sa alegeti o selectie de imagini si videoclipuri linistitoare, a adaugat mai multe imagini statice si, de asemenea, un set de sunete relaxante din natura de la Joy Foundation, inc. care au fost colectate de pe tot globul, inclusiv din Hawaii, Madagascar sau Nepal.

LZ2000 este compatibil cu majoritatea asistentilor vocali, permitand utilizatorilor sa opereze anumite functii importante ale televizorului folosind doar vocea. 

Sondaj

Ce jocuri vor avea cel mai mare succes anul acesta?