hit.ro  »  Gadgeturi  »  Foto - Video  »  Olympus a lansat noul E-M5 Mark II: imagini de 41MP si super OIS pe 5 axe (pret si galerie foto)

Olympus a lansat noul E-M5 Mark II: imagini de 41MP si super OIS pe 5 axe (pret si galerie foto)

calendar_month 05 Feb 2015, 14:00
Urmas al mirrorless-ului Olympus OM-D EM-5, noul E-M5 Mark II aduce utilizatorilor un nou pachet de optiuni si functii avansate de fotografiere si filmare, intr-un design retro, similar primului model.
Noul Olympus OM-D E-M5 Mark II, care a fost anuntat oficial astazi si in Romania, dispune de un senzor de 16MP, LIVE MOS, procesor de imagine TruePic VII si cel mai puternic sistem de stabilizare optica a imaginii pe 5 axe. Potrivit Olympus, noua versiune a tehnologiei IS elimina tremurul camerei in toate cele cinci planuri, realizand echivalentul unei viteze a obturatorului cu 5 trepte mai mare. Camera mai beneficiaza si de focalizare automata rapida (Fast AF), ofera un display de 3 inch si vizor electronic, dar si Wi-Fi cu posibilitatea de control de la distanta prin intermediul unui smartphone (cu aplicatia OI Share).

Un avantaj al sistemului de stabilizare pe 5-axe Olympus este potentialul de a capta imagini de foarte mare rezolutie, care depasesc capacitatea normala a senzorului Live MOS de 16 megapixeli. Prin mutarea senzorului intre fiecare cadru si imbinarea a opt cadre intr-unul singur, E-M5 Mark II ofera o imagine de 40 megapixeli.

Nu in ultimul rand, camera ofera modul OM-D Movie pentru filmari 1080 Full HD 60p, cu posibilitatea de stabilire a mai multor viteze de filmare, inclusiv 24p, pentru inregistrari de tip cinematografic.
Noul Olympus OM-D E-M5 Mark II are o carcasa din aliaj de magneziu si o greutate (body) de 417 grame.
Potrivit MGT Educational, unicul distribuitor Olympus in Romania, Olympus OM-D E-M5 Mark II va fi disponibil pe piata locala de la sfarsitul lunii februarie, la un pret recomandat de 5.299 lei (body).
 

Sondaj

Care e cea mai importanta aparitie hardware de anul acesta?