hit.ro  »  Gadgeturi  »  Foto - Video  »  Iti doresti un TV nou la un pret accesibil? Iata care sunt cele mai importante aspecte de care sa tii cont!

Iti doresti un TV nou la un pret accesibil? Iata care sunt cele mai importante aspecte de care sa tii cont!

calendar_month 10 Ian 2022, 16:38
Televizorul este unul dintre cele mai importante aparate electronice din locuinta ta, prin prisma faptului ca iti petreci destul de mult timp in fata acestuia. Tehnologia avanseaza in permanenta, astfel ca trebuie sa poti tine pasul cu aceasta daca iti doresti un TV cat mai performant pentru a te putea relaxa intr-o atmosfera ce te poate transporta macar pentru cateva ore, intr-o alta lume.

Top 3 detalii care te ajuta sa achizitionezi televizorul care se muleaza cel mai bine pe nevoile tale!

1. Diagonala
Diagonala reprezinta unul dintre cele mai importante aspecte de care sa tii cont in momentul in care iti achizitionezi un nou televizor, intrucat marimea acestui aparat determina gradul de satisfactie pe care il capeti atunci cand il utilizezi. Atunci cand vrei un nou televizor, trebuie sa alegi unul care sa se potriveasca incaperii in care doresti sa il plasezi, intrucat distanta de la canapea sau pat pana la TV, trebuie sa fie proportionala cu dimensiunea acestuia. Daca vrei sa un aparat performant care sa iti satisfaca toate nevoile, vezi aici mai multe televizoare, menite sa iti ofere experiente cat mai placute. Pe site-ul Dexo.ro, gasesti televizoare de diferite diagonale, potrivite pentru orice locuinta. Daca iti doresti sa ai parte de o experienta casual in momentul in care vizionezi un film, este recomandat ca televizorul sa acopere 30 % din campul vizual, iar daca vrei o experienta cinematica, se recomanda ca aceasta sa acopere 40-50% din campul vizual.

2. Tipul de panou
Atunci iti achizitionezi un nou televizor, este necesar sa tii cont de tipul de panou pentru care doresti sa optezi. Acesta determina calitatea imaginii, asadar, este un aspect foarte important. La momentul actual, pe piata exista doua mari categorii de panouri: LED si OLED, iar daca iti doresti mai multe informatii despre aceste tehnologii, vezi aici mai multe detalii. In ceea priveste televizoarele LED, acestea au nevoie de iluminare laterala sau din spate, pe cand cele OLED isi produc singure lumina, astfel ca daca doresti plasarea televizorului intr-o camera foarte luminoasa, se recomanda alegerea unui TV LED, iar daca incaperea este mai intunecata, este mai potrivit un TV OLED. In ceea ce priveste durata de viata, s-a constat ca un televizor cu tehnologie LED este mult mai fiabil decat unul cu tehnologie OLED, intrucat acesta din urma, poate avea asa-zisul “burn in”. Daca imaginea este statica pentru mai mult timp, pixelii isi pierd din proprietati, iar imaginea nu va mai fi niciodata la fel de calitativa.

3. Pretul
Televizoarele nu sunt intotdeauna cele mai ieftine aparate electronice, astfel ca este necesar sa iti setezi un buget raportat la preferintele si nevoile tale. Atunci cand vine vorba despre un televizor, pretul nu determina neaparat si calitatea aparatului, intrucat, de multe ori, acesta este ridicat in functie de brand. Se recomanda sa verifici intotdeauna cu atentie specificatiile unui televizor, chiar daca este o marca mai putin cunoscuta, intrucat este posibil sa gasesti un aparat extrem de potrivit pentru tine, la un pret mult mai accesibil decat ar fi un televizor cu acelasi detalii tehnice, dar de la o firma mai cunoscuta.
Asadar, daca vrei sa iti achizitionezi un nou televizor, este extrem de important sa tii cont de anumite aspecte, precum bugetul disponibil, marimea acestuia si tehnologia din spatele panoului, pentru a lua decizia potrivita nevoilor tale.
Sursa foto: Pexels.com

 

Sondaj

Care este prima versiune de Windows pe care ati folosit-o?