hit.ro  »  Stiri  »  Cultura  »  Un nou film cu vrajitori, in productie

Un nou film cu vrajitori, in productie

calendar_month 19 Nov 2009, 16:34
Producator de la Hollywood, Lorenzo di Bonaventura, a declarat ca lucreaza la un nou film care aminteste de aventurile lui Harry Potter.

Este vorba de o serie de filme bazate pe seria de romane Secretele nemuritorului Nicholas Flamel scrise de Michael Scott. Fanii seriei Harry Potter isi aduc cu siguranta aminte de acest nume pentru ca fara Flamel n-ar fi existat nici piatra filozofala din prima parte a celebrei francize.

Nicholas Flamel si sotia lui au existat in realitate, numele lor fiind strans legate de istoria alchimiei europene. Nascut in 1330, Flamel a devenit celebru postum, cand i-a fost atribuita una dintre cele mai importante lucrari despre alchimie. Despre el se spune ca, reinterpretand pasaje din Cartea lui Abraham, a reusit sa obtina argint si apoi aur din alte metale. Numele lui apare nu doar in Harry Potter, ci si Codul lui Da Vinci al lui Dan Brown sau in Pendulul lui Foucault al lui Umberto Eco.

Cartile lui Scott ii au in vizor pe gemenii Sophie si Josh Newman. Acestia trebuie sa protejeze Codex-ul, cartea lui Abraham, cu ajutorul careia Nicholas Flamel poate crea un elixir in stare sa-l mentina pe el si pe sotia lui, Perenelle, in viata. Codex-ul este foarte important pentru ca incantatiile din el pot trezi la viata Strabunii, fiinte stravechi si cu puteri inimaginabile, care ar putea distruge lumea si transforma intreaga rasa umana in sclavi.

În acest moment proiectul este in faza scrierii scenariului. Scott a publicat deja trei romane, Alchimistul, Magicianul si Vrajitoarea, al patrulea urmand sa apara in 2010. 

Sondaj

Care e cea mai importanta aparitie hardware de anul acesta?