hit.ro  »  Multimedia  »  Filme  »  Topul celor mai bune comedii cu liceeni

Topul celor mai bune comedii cu liceeni

calendar_month 02 Iul 2011, 08:48
Saptamana viitoare se lanseaza pe marile ecrane Larry Crowne, un film cu Tom Hanks si Julia Roberts, in care personajul titular, trecut de prima tinerete, se intoarce la colegiu pentru a-si termina studiile dupa ce este dat afara din cauza crizei. Acest student atipic ne-a facut sa ne gandim la cei mai populari elevi de liceu ai tuturor timpurilor. Ii poti vedea mai jos.

Care este comedia ta cu liceeni preferata?
Locul 1 - American Pie
$235,483,004
Campionul comediilor cu liceeni este fara indoiala Placinta americana. Lansat in 1999, filmul a luat pe nepregatite publicul american, care s-a inghesuit cu mic cu mare sa vada aventurile extreme ale liceenilor obsedati sa-si piarda virginitatea in ultima lor vacanta inainte de colegiu.
Filmul i-a transformat in staruri peste pe noapte pe Jason Biggs, Chris Klein, Tara Reid, Mena Suvari si Seann William Scott, dar acestia nu au rezistat in extrem de competitiva lume de la Hollywood, retragandu-se ulterior in obscuritate. Continuarea din 2001, Placinta americana 2, a avut incasari inca si mai mari (287 de milioane de dolari), dar filmul nu are ce cauta in topul nostru: eroii nu mai sunt liceeni.

Locul 2 - Superbad
$169,871,719
La opt ani dupa Placinta americana, o noua generatie de liceeni arata ca preocuparile sunt cam aceleasi: sex, bautura, petreceri. Poate ca incasarile lui Superbad sunt mai mici, dar iata ca a lansat cariere internationale pentru toti cei trei actori principali: Jonah Hill, Michael Cera si Christopher Mintz-Plasse.
Cateva scene antologice i-au facut pe critici sa spuna ca filmul produs de Judd Apatow este relevant pentru aceasta experienta foarte solicitanta din punct de vedere social care este liceul. Altii au ramas in minte cu penisurile desenate atat de inventiv de unul din cei trei eroi.

Locul 3 - Mean Girls
$129,042,871
Deja cunoscuta inainte de film, Lindsay Lohan a capatat si mai multa popularitate dupa aceasta incursiune satirica in lumea liceului american. Rachel McAdams si Amanda Seyfried, cvasi-necunoscute inainte de film, au profitat de comedia scrisa de Tina Fey pentru a-si lansa carierele.
In orice caz, liceeni sau nu, multi spectatori au rezonat cu aventurile istetei Cady si au transformat filmul intr-un succes de casa: buget de 17 milioane de dolari si incasari de 129 de milioane.

Locul 4 - Porky's
$111.289.673
Film (si serie) de o extraordinara popularitate, iata ca Porky's se afla in top desi a fost lansat cu doua decenii inainte de ocupantii primelor locuri. Influenta filmului a avut bataie lunga, atat Placinta americana, cat si Superbad recunoscand faptul ca se trag din aceasta comedie extrem de ireverentioasa, tot despre un grup de liceeni obsedati sa-si piarda virginitatea.
Aventuri prin cimitir, scene nud, farse la dus si asa mai departe i-au adus seriei o multime de fani, transformand-o intr-un adevarat fenomen-cult al anilor '80. In 1982 filmul a fost al cincilea in ordinea incasarilor, dupa E.T.: The Extra-Terrestrial, Tootsie, Ofiter si gentleman si Rocky III.

Locul 5 - She's All That
$103,166,989
Lansat tot in 1999, She's All That nu a avut parte de lunga cariera internationala a lui American Pie, dar a reusit sa devina unul din marile succese ale anului, punand paie pe focul obsesiei pentru filme cu adolescenti a perioadei.
Starul este Freddie Prinze, Jr., in rolul lui Zach, un licean popular care face pariu ca poate transforma orice colega, oricat de neatragatoare, in Regina balului. Sortii pica pe Laney (Rachael Leigh Cook), o fata simpatica, dar complet neinteresata de popularitatea ei printre ceilalti colegi. Sirul de aventuri ale protagonistilor si finalul au transformat She's All That intr-un film foarte iubit de adolescenti la inceputul mileniului.Locul 6 - Bring It On
$90,449,929
Star inca din copilarie dupa aparitiile din Interviu cu un vampir: Cronicile vampirilor si Little Women/Fiicele doctorului March, Kirsten Dunst primeste din nou un rol popular in Bring It On, o comedie ce exploreaza competitia acerba in vederea castigarii unui concurs pentru majorete. Considerat prea previzibil de critica, comedia a avut cu toate acestea cronici pozitive, care au laudat umorul replicilor si energia actorilor.

Locul 7 - Never Been Kissed
$84,565,230
Comedia cu Drew Barrymore in rolul principal schimba putin premisele: Josie, reporter la Chicago Sun-Times, primeste sarcina de a se inscrie (sub acoperire) intr-un liceu si de a redacta un material despre obiceiurile si stilul de viata al liceenilor.
Pentru Josie, liceul cu repetitie se va dovedi initial la fel de dureros ca si prima ei experienta in institutia de invatamant, doar ca lucrurile se vor schimba curand. Jessica Alba apare in rolul lui Kirsten, o fata populara, iar Never Been Kissed reprezinta si debutul in lungmetraj al unui foarte tanar James Franco.

Sursa: Cinemagia 

Sondaj

Ce cadou ti-ar placea sa primesti?