hit.ro  »  Stiri  »  Cultura  »  "This Is It" se lanseaza doar in cinema din cauza pirateriei

"This Is It" se lanseaza doar in cinema din cauza pirateriei

calendar_month 28 Oct 2009, 14:00
Sony lanseaza azi filmul This Is It al lui Michael Jackson doar in cinematografe. Compania are un motiv bine intemeiat pentru a lansa filmul simultan in toate tarile: pirateria. Daca filmul ar aparea mai intai in SUA, varianta CAM ar ajunge aproape imediat pe torente in toate colturile lumii.

Seful Sony Pictures Entertainment, Michael Lynton, a declarat ca cele mai multe companii mai mici producatoare de filme nu isi permit lansari globale. "Atunci cand aceste filme sunt furate, sansele de a ajunge la audiente internationale scad - iar producatorii de filme pierd piete intregi, acolo unde versiunile furate sunt distribuite online", a declarat Lynton.

Conform sefului Sony Picture Entertainment, pirateria conduce la pierderi de miliarde de dolari pentru industria cinematografica, bani care ar putea finanta mai multe filme. Prin urmare, studiourile de film au produs 162 de filme in 2009 (nivelul minim in ultimii zece ani), cu 40 mai putin decat in 2006.

"Realizarea unui film necesita o gramada de bani si ani de efort si intotdeauna presupune asumarea unor riscuri gigantice", continua Lynton. "Producatorii de filme mizeaza puternic pe faptul ca povestea pe care o au de spus va atrage audiente mari timp de doi sau trei ani. Acesta este un lucru normal, insa pirateria infloritoare este un risc suplimentar pe care nu ar trebui sa fim nevoiti sa ni-l asumam." 

Sondaj

Ce marca de telefon considerati ca e cea mai buna la ora actuala?