hit.ro  »  Stiri  »  Cultura  »  Premiile Grammy si premiile BAFTA: vezi marii castigatori

Premiile Grammy si premiile BAFTA: vezi marii castigatori

calendar_month 14 Feb 2011, 12:45
A fost o duminca aglomerata atat pentru industria cinematografica, cat si pentru cea muzicala. Celebritatile s-au adunat pe covorul rosu, la cea de-a 53-a editie a premiilor Grammy si la cea de-a 64-a editie a premiilor BAFTA.
Trio-ul country Lady Antebellum si starul pop Lady Gaga s-au numarat printre castigatorii celei mai prestigioase ceremonii din calendarul muzical.
Lady Antebellum a castigat cinci premii, inclusiv la categoria Cantecul anului si Single-ul anului, pentru hit-ul Need You Now.
Lady Gaga s-a multumit doar cu trei trofee, printre care se numara premiul pentru Cel mai bun album pop, Fame Monster.
Rapper-ul Jay-Z si starul soul John Legend au fost rasplatiti de asemenea cu cate trei premii de fiecare.
Jay-Z a primit doua trofee pentru Empire State of Mind, duetul sau cu Alicia Keys, in vreme ce Legend a fpst rasplatit pentru colaborarea sa cu grupul hip-hop The Roots.
Eminem s-a prezentat initial ca fiind un favorit al ceremoniei, cu 10 nominalizari, dar in cele din urma a plecat acasa doar cu doua premii – Cel mai bun album rap (Recovery) si Cea mai buna prestatie sola rap (Not Afraid).
O alta surpriza a venit la categoria Cel mai bun artist debutant, unde Esperanza Spalding l-a invins pe favoritul Justin Bieber si pe rapperul Drake, devenind primul artist de muzica jazz care castiga acest premiu.
Schimband registrul si trecand la industria cinematografica, dupa cum ne asteptam, King’s Speech a dominat si la premiile BAFTA, plecand acasa cu sapte premii, inclusiv pentru Cel mai bun film si Cel mai bun actor (Colin Firth).

David Fincher a primit distinctia la categoria Cel mai bun regizor, pentru filmul care prezinta povestea Facebook, The Social Network, in vreme ce prestatia lui Natalie Portman din Black Swan i-a adus acesteia premiul pentru Cea mai buna actrita. The Social Network a luat de asemenea trofeul pentru Cel mai bun scenariu adaptat.
Ca si in cazul premiilor Golden Globe Awards, Toy Story 3 a castigat premiul pentru Cel mai bun film de animatie.
Filmul Inception al lui Christopher Nolan a mers acasa cu trei premii tehnice, pentru sunet, scenografie si efecte speciale.
Cele mai bune filme din 2010 vor fi celebrate si la festivitatea premiilor Oscar, care va avea loc pe 27 februarie
Sursa 1; Sursa 2 

Sondaj

Ce placa video aveti?