hit.ro  »  Multimedia  »  Filme  »  Michael Bay acuzat ca refoloseste cadre din pelicula The Island in Transformers 3

Michael Bay acuzat ca refoloseste cadre din pelicula The Island in Transformers 3

calendar_month 05 Iul 2011, 11:33
Considerat, datorita incasarilor spectaculoase ale filmelor sale, unul dintre cei mai profitabili regizori de la Hollywood, Michael Bay nu este scutit si de unele acuzatii aduse de fani si specialisti in domeniul cinematografiei.
In opinia unora, filmele lui Bay se aseamana destul de mult atat prin structura, cat si prin gradarea suspansului, iar una din recentele critici la adresa acestuia vorbeste, asa cum noteaza si The Guardian, despre unele secvente din The Island, filmul sau din 2005, ce au fost refolosite in Transformers: Dark of the Moon.
Un videoclip lansat online compara doua scene cheie ce „recicleaza” cadre din SF-ul anterior al cineastului, in care au jucat Ewan McGregor si Scarlett Johansson. Una dintre secventele analizate este aproape identica cu o portiune din The Island, exceptie facand imensul robot din Transformers, ce a fost, se pare, adaugat actiunii prin intermediul graficii computerizate.

Bay a mai primit astfel de acuzatii si dupa lansarea primului film Transformers, cand s-a observat ca a „furat” o secventa in care aparea un transportator aerian, luat din pelicula sa din 2001, Pearl Harbor.
Unul din punctele de atractie majore ale Transformers: Dark of the Moon este considerat faptul ca a fost filmat direct in 3D, nu doar convertit la acest format. Insa, potrivit expertilor, scenele in cauza de aceasta data nu au fost trase in 3D, astfel incat au trebuit convertite inainte de a fi incluse in noua pelicula.
Se pare ca Bay si echipa sa au explicat ca hotararea de reutiliza scenele mentionate a venit in urma accidentului suferit de una din figuratele de pe platourile de filmare, Gabriella Cedillo, care, lovita in toamna anului trecut de un cablu de remorcare, a suferit o rana grava la cap, ce a lasat-o paralizata.
In ciuda recentelor acuzatii, ultimul film al seriei Transformers isi continua periplul de succes prin cinematografele din toata lumea, dublandu-si deja, in nici o saptamana de la lansare, bugetul de productie apreciat la 195 milioane de dolari.
Sursa: Cinemagia 

Sondaj

Ce cadou ti-ar placea sa primesti?