hit.ro  »  Stiri  »  Cultura  »  Marti cu Rambo, in luna mai la Warner TV

Marti cu Rambo, in luna mai la Warner TV

calendar_month 12 Apr 2023, 13:44
In luna mai, Warner TV transforma ziua de marti in ziua Rambo. In fiecare saptamana, celebrul personaj interpretat de Sylvester Stallone va avea parte de actiune in filmele „First Blood”, „Rambo: First Blood Part II” si „Rambo III”.
Primele trei filme din seria „Rambo” vor putea fi vizionate pe 16 mai, 23 mai, respectiv 30 mai, de la ora 22.00 la Warner TV. Productiile il au in centru pe John J. Rambo, un veteran al fortelor speciale ale armatei Statelor Unite, traumatizat de experienta Razboiului din Vietnam, unde a dobandit insa abilitati militare superioare pe care le foloseste pentru a lupta impotriva politistilor corupti, a trupelor inamice si a cartelurilor de droguri. Franciza Rambo cuprinde titlurile „First Blood” (1982), „Rambo: First Blood Part II” (1985), „Rambo III” (1988), „Rambo” (2008) si „Rambo: Last Blood” (2019). Sylvester Stallone este co-scenarist pentru toate cele cinci productii.
„First Blood” (1982), regizat de Ted Kotcheff, este o adaptare a romanului omonim din 1972, scris de David Morrell. Veteranul fortelor armate speciale americane este fortat de un serif dur si de oamenii lui sa fuga in munti si sa duca un razboi individual impotriva urmaritorilor lui. Filmul a generat la nivel mondial incasari de 125,2 milioane de dolari.
„Rambo: First Blood Part II” (1985), regizat de George P. Cosmatos, este cel mai de succes lungmetraj din franciza, cu incasari de 300 de milioane de dolari, mai mult de o treime din totalul realizat de franciza. In al doilea film, nominalizat la Oscar pentru efecte de sunet, Rambo se intoarce in jungla din Vietnam cu misiunea de a se infiltra intr-o baza inamica si de a-i salva pe prizonierii de razboi americani inca ostatici acolo.
In „Rambo III” (1988), regizat de Peter MacDonald, protagonistul organizeaza o misiune individuala pentru a-l salva pe prietenul sau, colonelul Trautman (Richard Cenna, care joaca in cele trei filme), din mainile fortelor sovietice care au invadat Afganistanul. Lungmetrajul a realizat incasari totale de peste 189 milioane de dolari.
Franciza „Rambo” a generat si un serial de televiziune animat, „Rambo: The Force of Freedom”, precum si benzi desenate, romane, jocuri video si un remake la Bollywood. 

Sondaj

Ce cadou ti-ar placea sa primesti?