hit.ro  »  Stiri  »  Cultura  »  "Jobs" a primit cronici mixte. Merita vazut la cinema?

"Jobs" a primit cronici mixte. Merita vazut la cinema?

calendar_month 23 Aug 2013, 09:49
Pelicula despre viata lui Steve Jobs, sosita la cateva luni dupa parodia iSteve, a ajuns pe marile ecrane din Romania. Cronicile sunt mixte, dar rolul realizat de Ashton Kutcher nu se numara printre punctele slabe ale filmului. Merita totusi vazut la cinema in conditiile in care criticii de film i-au gasit multe alte defecte si nici Steve Wozniak nu il recomanda?
Ajuns in Romania la o saptamana dupa premiera din SUA, "Jobs" nu a primit prea multe cuvinte de lauda din partea criticilor, considerat fie superficial, fie exagerat in modul in care incearca sa includa elemente moderne in viata lui Steve Jobs, desi o reprezinta doar pana in 2001.

Printre criticii peliculei se numara si Steve Wozniak, co-fondatorul Apple, interpretat in film de Josh Gad. "The Woz" a criticat cel mai mult scenariul, alaturi de reactia lui Ashton Kutcher la declaratiile sale.
"Ashton a declarat ca eu as fi spus ca filmul e "prost" si ca nu mi-a placut pentru ca sunt platit in rolul de consultant pentru un alt film despre Steve Jobs. M-ar fi platit si ei pentru consultanta, dar "Jobs" avea deja scenariul complet scris si nu am vrut sa preiau eu controlul creativ (...) Filmul se termina tocmai cand Jobs a obtinut un succes adevarat, prin iPod, si ne-a schimbat cu adevarat vietile", a explicat Wozniak.
In concluzie, modificarile aduse istoriei adevarate a lui Steve Jobs i-ar putea deranja pe cei care sunt deja familiari cu fondatorul Apple, dar cei mai multi critici cred ca cei care nu stiu prea multe despre vizionar vor aprecia pelicula mai mult.

Surse: Electronista, Gizmodo 

Sondaj

Ce jocuri vor avea cel mai mare succes anul acesta?