hit.ro  »  Stiri  »  Cultura  »  James Cameron: In cinci ani, toate filmele vor fi 3D

James Cameron: In cinci ani, toate filmele vor fi 3D

calendar_month 14 Ian 2011, 13:53
Reputatul regizor James Cameron este de parere ca in cativa ani, promovarea unui film ca fiind 3D nu va mai insemna mare lucru….pentru ca aproape fiecare productie din cinematografe va fi disponibila in noul format.
“Eu sunt de parere ca, in urmatorii cinci ani, vom fi aproape complet in 3D in cinematografe,” a declarat Cameron intr-un interviu.

Regizorul este un mare fan al 3D-ului, probabil si pentru ca senzotionalul film Avatar l-a facut un om mai bogat decat spera vreodata sa fie.
Odata cu lansarea Avatar, Cameron a devenit ambasadorul auto-intitulat al industriei 3D, fiind intotdeauna dispus sa isi exprime parerile despre munca altora sau despre ce va merge si ce nu va merge in 3D.

Regizorul vede tranzitia catre 3D in acelasi fel in care filmele au evoluat de la alb-negru la color, sau in acelasi fel in care se fac progrese permanente in sfera sunetului surround de calitate.

Ultimul film al lui Cameron este filmat cu acelasi tip de camere 3D care au fost folosite in realizarea Avatar. Este “inspirat din faptele reale” petrecute in 1988, in cadrul unei expeditii in pestera, cand 15 exploratori au ramas captivi in subteran din cauza unei furtuni.

Marile publicatii ale lumii au confirmat de asemenea faptul ca regizorul lucreaza nu numai la Avatar 2, dar si la Avatar 3.
Sursa 

Sondaj

Care credeti ca e cel mai bun sistem de operare pentru telefoane?