hit.ro  »  Stiri  »  Cultura  »  Filmul The Social Network castiga patru premii Golden Globes

Filmul The Social Network castiga patru premii Golden Globes

calendar_month 17 Ian 2011, 12:53
Iata ca Facebook reuseste intr-un fel sau altul sa tina primele pagini ale presei de profil. Filmul “The Social Network” (Reteaua sociala), care prezinta povestea retelei sociale si a fondatorilor sai, a fost unul dintre marii castigatorii ai editiei cu numarul 68 ale premiilor Golden Globe.

Pelicula a plecat acasa cu patru trofee, obtinute la categoriile Cel mai bun film, Cel mai bun regizor (David Fincher), Cel mai bun scenariu (Aaron Sorkin) si Cea mai buna coloana sonora (Trent Reznor).
“The Social Network” a mai avut insa doua nominalizari si la sectiunea Cel mai bun actor intr-un rol secundar, prin Andrew Garfield si si Cel mai bun actor principal – categoria drama – prin Jesse Eisenberg.

Filmele care au mai fost premiate au fost “The Fighter”, “The King Speech” si “Black Swan”.
O surpriza placuta ne-a facut si “Toy Story 3”, care a castigat premiul pentru cea mai buna animatie.

Romanii nostri au plecat, insa, putin dezamagiti. Desi filmul “Concertul” al lui Radu Mihaileanu a fost nominalizat la categoria Cel mai bun film strain, castigatoare a iesit productia daneza “A better world”.
Premiile favorite la Golden Globes primesc de obicei nominalizari si la Oscaruri. Ne asteptam asadar ca “The Social Network” sa castige si un Oscar.
Sursa 

Sondaj

Folositi internetul pentru: