hit.ro  »  Stiri  »  Cultura  »  Filmele 3D pot afecta vederea

Filmele 3D pot afecta vederea

calendar_month 27 Ian 2010, 23:19
Pasiunea pentru filmele 3D poate fi foarte nociva pentru ochii privitorilor. Medicii recomanda ca fanoo tehnologiei 3D sa nu urmareasca filme tridimensionale mai mult de 2-3 ori pe saptamana, in timp ce unora nu le sunt recomandate deloc, din cauze medicale.

Atentia medicilor de ochi din Rusia a cazut asupra fenomenului filmelor 3D, dupa ce mai multe persoane s-au plans ca ar avea probleme de vedere in urma unei experiente de acest fel. Dupa ce au urmarit un film, privind prin ochelari special polarizati, unii indivizi au acuzat oarecare disconfort, migrene si dificultati de adaptare a ochilor la mediu.


Specialistii de la Institutul Rusesc de Microchirurgie Oculara sustin ca o persoana care urmareste un film 3D poate simti disconfort si ameteala pe parcursul primelor 30 minute de la incheierea filmului: muschii responsabili de activitatea cristalinului se slabesc si raspund intarziat la stimulii cromatici.

Simptomele mentionate sunt relationate cu reactia creierului la imaginile in trei dimensiuni. Specialistii nu le recomanda acest format acelora care au rau de miscare accelerata.
Sursa:Hit.ro 

Sondaj

Ce cadou ti-ar placea sa primesti?